Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui impanat cu Ricotta:
- 1 pui de tara (sau rustic) - de aproximativ 2 - 2.5 kg
- 300 g ricotta
- 1 legatura ceapa verde - doar frunzele verzi
- 1 legatura patrunjel
- cate o lingurita de maghiran, menta - uscate
- 100 ml ulei de masline
- sare, piper alb
Mod de preparare pui impanat cu ricotta:
Taiem puiul pe spate, scotandu-i coloana vertebrala. Daca aveti o foarfeca speciala, cu atat mai bine, dar se poate rezolva operatiunea si cu un cutit bine ascutit. Astfel putem desface puiul, asezandu-l cu pieptul in sus.
Amestecam ricotta cu ceapa verde si patrunjelul tocate marunt, menta, maghiran, sare si piper. Dezlipim pielita de pe pui, cu ajutorul unei spatule, cu grija sa nu o rupem. Cu o lingurita luam din amestecul de branza si il introducem pe sub pielita, umpland astfel puiul.
Ungem o tava incapatoare cu ulei de masline si asezam puiul in ea. Turnam restul de ulei peste pui, il ungem bine, apoi presaram sare si piper alb pe deasupra. Am preferat piperul alb pentru a pastra culoarea uniforma a puiului. Turnam si o jumatate de cana de apa in tava si o punem la cuptorul incins la 200 de grade, timp de aproximativ o ora si jumatate.
Din cand in cand, cam la fiecare 20 - 25 de minute, scoatem puiul din cuptor si il ungem cu sosul din tava, completand cu apa daca e nevoie. Daca vi se pare ca se rumeneste prea tare, acoperiti puiul cu folie de aluminiu si continuati coacerea.
Se poate servi cu diferite garnituri, noi am ales un mix colorat de legume.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a