Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa vegetariana de conopida:
- 1 conopida mijlocie
- 2 cartofi
- 3 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 1/4 telina
- 2 cepe potrivite
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei (de preferinta rosu)
- 1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa)
- putina sare de mare (dupa gust)
- verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar
- zeama de limeta sau bors (dupa preferinta)
Mod de preparare supa vegetariana de conopida:
1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa;
2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru apr,ox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;
3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata.
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece

O reteta propusa de blogul http://klausburger.blogspot.ro
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?