Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa vegetariana de conopida:
- 1 conopida mijlocie
- 2 cartofi
- 3 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 1/4 telina
- 2 cepe potrivite
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei (de preferinta rosu)
- 1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa)
- putina sare de mare (dupa gust)
- verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar
- zeama de limeta sau bors (dupa preferinta)
Mod de preparare supa vegetariana de conopida:
1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa;
2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru apr,ox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;
3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata.
O reteta propusa de blogul https://klausburger.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.