Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa vegetariana de conopida:
- 1 conopida mijlocie
- 2 cartofi
- 3 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 1/4 telina
- 2 cepe potrivite
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei (de preferinta rosu)
- 1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa)
- putina sare de mare (dupa gust)
- verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar
- zeama de limeta sau bors (dupa preferinta)
Mod de preparare supa vegetariana de conopida:
1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa;
2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru apr,ox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;
3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata.
O reteta propusa de blogul https://klausburger.blogspot.ro
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional