Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de prune:
- 4 kg de prune mari, bine coapte,fara samburi
- 2 kg de zahar(daca va place mai acrisor, reduceti cantitatea cu 500 g)
Mod de preparare gem de prune:
Am pus prunele intr-o cratita mare,intinsa, de tuci (in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust; zic eu) si am adaugat zaharul. Le-am pus la foc mare cam 10 minute, dupa care am dat la foc mic si am urmarit pana s-a format spuma pe care am adunat-o cu spumiera.
Cand incepe sa bolboroseasca, incepem sa scoatem cu lingura gem si sa-l punem pe o farfurie foarte rece, tinuta la frigider, sa vedem daca in contact cu suprafata rece se vor inchega picaturile de gem. Daca se intampla asta, inchidem aragazul.
Imi place sa pastrez culoarea frumoasa a gemului (grena inchis) si densitatea ideala.
Turnam gemul fierbinte in borcane super curate, le inchidem bine si le asezam cu gura in jos.
Acoperim borcanele cu o patura si le lasam pana a doua zi.
Spor la gatit!:)
Mi-a iesit un gem atat de aromat...:)
Va astept pe blogul meu pentru o reteta de prajitura cu prune si nuca! Sa mentinem tonul toamnei!
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români