Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de prune:
- 4 kg de prune mari, bine coapte,fara samburi
- 2 kg de zahar(daca va place mai acrisor, reduceti cantitatea cu 500 g)
Mod de preparare gem de prune:
Am pus prunele intr-o cratita mare,intinsa, de tuci (in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust; zic eu) si am adaugat zaharul. Le-am pus la foc mare cam 10 minute, dupa care am dat la foc mic si am urmarit pana s-a format spuma pe care am adunat-o cu spumiera.
Cand incepe sa bolboroseasca, incepem sa scoatem cu lingura gem si sa-l punem pe o farfurie foarte rece, tinuta la frigider, sa vedem daca in contact cu suprafata rece se vor inchega picaturile de gem. Daca se intampla asta, inchidem aragazul.
Imi place sa pastrez culoarea frumoasa a gemului (grena inchis) si densitatea ideala.
Turnam gemul fierbinte in borcane super curate, le inchidem bine si le asezam cu gura in jos.
Acoperim borcanele cu o patura si le lasam pana a doua zi.
Spor la gatit!:)
Mi-a iesit un gem atat de aromat...:)
Va astept pe blogul meu pentru o reteta de prajitura cu prune si nuca! Sa mentinem tonul toamnei!
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?