Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu pere si budinca de vanilie:
Pentru blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar - aprox 150 gr
- 14 linguri faina - aprox 250 gr
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Umplutura
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 pere coapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de scortisoara
- Zahar pudra pt pudrat
Mod de preparare tarta cu pere si budinca de vanilie:
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.
Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.
Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.
Pe blogul timeaioo.blogspot.ro veti descoperi o multime de alte retete delicioase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară