Daca tot e toamna si avem fructe din plin, m-am gandit sa fac o placinta putin mai neobisnuita, adica sa renunt la clasicele mere, clasica branza sau dovleac .. imediat mi-am adus aminte de fermecatoarele piersici si nectarine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu nectarine:

  • un pachet aluat congelat
  • 14-16 nectarine/piersici medii
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • sare
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare placinta cu nectarine:

Daca folositi piersici, acestea trebuiesc oparite si decojite. Fructele se taie felii foarte subtiri sau cuburi.
Se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zahar si mirodenii + sare+ amidon.

Se unge o tava medie cu ulei, se aseaza jumatate din aluat, se pun fructele si apoi se acopera cu restul de aluat.

Fructele se pot acoperi complet cu aluat sau se poate face un grilaj deasupra lor. Aluatul se unge cu putin lapte si apoi se presara cateva granule de zahar pentru decor.
Se coace in cuptorul incins la foc mare circa 20 min, apoi se reduce focul si se mai coace inca 20-30 min. Placinta trebuie neaparat lasata sa se raceasca cel putin 3 ore la temperatura camerei, astfel o veti putea taia frumos fara sa va alunece fructele si fara sa se scurga acea zeama delicioasa.

placinta cu nectarine

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu nectarine.