Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocana de curcan:
- 1 kg pulpa de curcan dezosata, fara piele
- 500 g ciuperci
- 1 kg ardei
- 6-7 linguri bulion
- 1 ceapa potrivita
- rozmarin uscat - cam jumatate de lingurita
- 4-5 linguri de ulei
- 2 linguri de sos Worchestershire
- sare, piper
Mod de preparare tocana de curcan:
In primul rand, coacem ardeii in cuptor, pe tabla sau pe gratar... in functie de ce are fiecare la dispozitie. Pe masura ce se coc, strangem ardeii intr-un vas acoperit si ii presaram cu sare. Vor fi mai usor de curatat de pielita in acest fel, iar cand se racesc suficient cat sa nu ne friga degetele, ii curatam de pielita si de seminte.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute in uleiul incins. Adaugam carnea taiata cubulete si o lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa vreo 15 minute adaugam si ciupercile tocate grosier, sau daca sunt mai micute, merg lasate intregi. Presaram rozmarinul uscat si asteptam sa se patrunda toate ingredientele, iar daca ciupercile lasa prea mult lichid, fierbeti totul fara capac.
Adaugam bulionul si ardeii copti taiati fasii lungi, mai lasam pe foc vreo 10 minute, cat sa scada sosul. La final turnam sosul Wochestershire si potrivim gustul cu sare si piper. Servim tocanita cu cartofi natur, cu orez sau chiar simpla, pentru ca este foarte buna
O reteta propusa de blogul urnicuti.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?