Tocanita de Curcan cu Ciuperci si Ardei Copti

12:09, 23 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare12 share-uri

O idee delicioasa pentru un pranz in familie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocana de curcan:

  • 1 kg pulpa de curcan dezosata, fara piele
  • 500 g ciuperci
  • 1 kg ardei
  • 6-7 linguri bulion
  • 1 ceapa potrivita
  • rozmarin uscat - cam jumatate de lingurita
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 linguri de sos Worchestershire
  • sare, piper

Mod de preparare tocana de curcan:

In primul rand, coacem ardeii in cuptor, pe tabla sau pe gratar... in functie de ce are fiecare la dispozitie. Pe masura ce se coc, strangem ardeii intr-un vas acoperit si ii presaram cu sare. Vor fi mai usor de curatat de pielita in acest fel, iar cand se racesc suficient cat sa nu ne friga degetele, ii curatam de pielita si de seminte.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute in uleiul incins. Adaugam carnea taiata cubulete si o lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa vreo 15 minute adaugam si ciupercile tocate grosier, sau daca sunt mai micute, merg lasate intregi. Presaram rozmarinul uscat si asteptam sa se patrunda toate ingredientele, iar daca ciupercile lasa prea mult lichid, fierbeti totul fara capac.
Adaugam bulionul si ardeii copti taiati fasii lungi, mai lasam pe foc vreo 10 minute, cat sa scada sosul. La final turnam sosul Wochestershire si potrivim gustul cu sare si piper. Servim tocanita cu cartofi natur, cu orez sau chiar simpla, pentru ca este foarte buna

Citeste si:
FOTO: Cum arata Micul Dejun in 25 de tari ale lumii!
FOTO: Cum arata Micul Dejun...

O reteta propusa de blogul urnicuti.blogspot.ro

Citeste si:
Parabola Raiului: Tu ce faci cu lingura ta?
Parabola Raiului: Tu ce faci...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri