Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocana de curcan:
- 1 kg pulpa de curcan dezosata, fara piele
- 500 g ciuperci
- 1 kg ardei
- 6-7 linguri bulion
- 1 ceapa potrivita
- rozmarin uscat - cam jumatate de lingurita
- 4-5 linguri de ulei
- 2 linguri de sos Worchestershire
- sare, piper
Mod de preparare tocana de curcan:
In primul rand, coacem ardeii in cuptor, pe tabla sau pe gratar... in functie de ce are fiecare la dispozitie. Pe masura ce se coc, strangem ardeii intr-un vas acoperit si ii presaram cu sare. Vor fi mai usor de curatat de pielita in acest fel, iar cand se racesc suficient cat sa nu ne friga degetele, ii curatam de pielita si de seminte.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute in uleiul incins. Adaugam carnea taiata cubulete si o lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa vreo 15 minute adaugam si ciupercile tocate grosier, sau daca sunt mai micute, merg lasate intregi. Presaram rozmarinul uscat si asteptam sa se patrunda toate ingredientele, iar daca ciupercile lasa prea mult lichid, fierbeti totul fara capac.
Adaugam bulionul si ardeii copti taiati fasii lungi, mai lasam pe foc vreo 10 minute, cat sa scada sosul. La final turnam sosul Wochestershire si potrivim gustul cu sare si piper. Servim tocanita cu cartofi natur, cu orez sau chiar simpla, pentru ca este foarte buna
O reteta propusa de blogul urnicuti.blogspot.ro
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare