Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de dovleac:
- 600 g dovleac, fara coaja sau seminte
- 250 g cartofi
- 200 ml smanatana
- 1 litru de apa
- 1 ceapa
- o lingurita de ghimbir ras
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de chilli
Mod de preparare supa crema de dovleac:
Taiati dovleacul, cartofii si ceapa in bucati, adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor), sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.
Amestecati totul, cu ajutorul unui blender, cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.
Turnati in boluri, punand in fiecare si o cantitate de smantana. Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor, de cateva ori, cu coada unei linguri.
Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.
Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos, delicios, deosebit...
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Herbalife Nutrition lansează primul Shake Gourmet în Europa & Africa

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?