Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de dovleac:
- 600 g dovleac, fara coaja sau seminte
- 250 g cartofi
- 200 ml smanatana
- 1 litru de apa
- 1 ceapa
- o lingurita de ghimbir ras
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de chilli
Mod de preparare supa crema de dovleac:
Taiati dovleacul, cartofii si ceapa in bucati, adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor), sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.
Amestecati totul, cu ajutorul unui blender, cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.
Turnati in boluri, punand in fiecare si o cantitate de smantana. Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor, de cateva ori, cu coada unei linguri.
Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.
Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos, delicios, deosebit...

Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri