Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de dovleac:
- 600 g dovleac, fara coaja sau seminte
- 250 g cartofi
- 200 ml smanatana
- 1 litru de apa
- 1 ceapa
- o lingurita de ghimbir ras
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de chilli
Mod de preparare supa crema de dovleac:
Taiati dovleacul, cartofii si ceapa in bucati, adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor), sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.
Amestecati totul, cu ajutorul unui blender, cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.
Turnati in boluri, punand in fiecare si o cantitate de smantana. Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor, de cateva ori, cu coada unei linguri.
Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.
Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos, delicios, deosebit...
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?