Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru legume inabusite in stil bulgaresc:
- 10 ciuperci proaspete, micute, champignon
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa mare
- 10 masline
- 4 rosii mici/cherry
- 1 dovlecel
- 1 vanata mica
- 1 morcov
- ulei de masline
- cascaval
- vin alb
- unt
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare legume inabusite in stil bulgaresc:
Aceasta reteta se pregateste intr-o tigaie mare de aragaz sau wok.
Se taie ardeiul felii subtiri,pe lungime,ceapa rondele, morcovul se taie felii rotunde, iar dovlecelul si vanata ( vanata trebuie oparita in prelabil in putina apa fierbinte) feliute subtiri, maslinele se folosesc fara samburi.
Ciupercile se lasa intregi, dar curatate de coaja. Rosiile cherry se pun intregi.Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei de masline, se adauga legumele si un pahar mic de vin alb sec, sare, piper si busuioc.
Ciupercile se pun in tigaie fara codite, cu palariuta in jos, astfel incat, in fiecare ciuperca se punem un bob mic de unt.
Legumele se intorc din cand in cand.Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa pe foc un minut, pana ce s-a topit cascavalul. Se serveste fierbinte.
Aceasta oferta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a