Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru legume inabusite in stil bulgaresc:
- 10 ciuperci proaspete, micute, champignon
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa mare
- 10 masline
- 4 rosii mici/cherry
- 1 dovlecel
- 1 vanata mica
- 1 morcov
- ulei de masline
- cascaval
- vin alb
- unt
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare legume inabusite in stil bulgaresc:
Aceasta reteta se pregateste intr-o tigaie mare de aragaz sau wok.
Se taie ardeiul felii subtiri,pe lungime,ceapa rondele, morcovul se taie felii rotunde, iar dovlecelul si vanata ( vanata trebuie oparita in prelabil in putina apa fierbinte) feliute subtiri, maslinele se folosesc fara samburi.
Ciupercile se lasa intregi, dar curatate de coaja. Rosiile cherry se pun intregi.Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei de masline, se adauga legumele si un pahar mic de vin alb sec, sare, piper si busuioc.
Ciupercile se pun in tigaie fara codite, cu palariuta in jos, astfel incat, in fiecare ciuperca se punem un bob mic de unt.
Legumele se intorc din cand in cand.Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa pe foc un minut, pana ce s-a topit cascavalul. Se serveste fierbinte.
Aceasta oferta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară