Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru legume inabusite in stil bulgaresc:
- 10 ciuperci proaspete, micute, champignon
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa mare
- 10 masline
- 4 rosii mici/cherry
- 1 dovlecel
- 1 vanata mica
- 1 morcov
- ulei de masline
- cascaval
- vin alb
- unt
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare legume inabusite in stil bulgaresc:
Aceasta reteta se pregateste intr-o tigaie mare de aragaz sau wok.
Se taie ardeiul felii subtiri,pe lungime,ceapa rondele, morcovul se taie felii rotunde, iar dovlecelul si vanata ( vanata trebuie oparita in prelabil in putina apa fierbinte) feliute subtiri, maslinele se folosesc fara samburi.
Ciupercile se lasa intregi, dar curatate de coaja. Rosiile cherry se pun intregi.Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei de masline, se adauga legumele si un pahar mic de vin alb sec, sare, piper si busuioc.
Zodia Pești - zodia viitorului! 10 MOTIVE pentru care ultima zodie...

Ciupercile se pun in tigaie fara codite, cu palariuta in jos, astfel incat, in fiecare ciuperca se punem un bob mic de unt.
Legumele se intorc din cand in cand.Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa pe foc un minut, pana ce s-a topit cascavalul. Se serveste fierbinte.
Aceasta oferta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL

Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră