12:07, 29 Iulie 2013 publicat în Retete culinare

Am facut din nou o mancarica usoara, gustoasa si sanatoasa din dovlecei. Dovlecelul la cuptor e foarte delicios si rapid de pregatit.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dovlecel umplut la cuptor:

  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 3 lingurite pesmet
  • maghiran
  • sare si piper
  • 2-3 rosii cherry
  • 1-2 linguri ulei de masline pt tava

Mod de preparare dovlecel umplut la cuptor:

Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite.
Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut.
Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam.
Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine.
Umplem cele 4 jumatati cu umplutura de mai sus si le asezam in tava unsa cu ulei.
Rosiile spalate si feliate le asezam deasupra si dam la cuptor la 180 grade timp de 25-30 minute.

Citeste si:
Merită să le încerci: 6 preparate delicioase specifice bucătăriei...
Merită să le încerci: 6...

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Citeste si:
10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români
10 rețete internaționale de...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri