Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosele pufoase umplute cu gem:
- 660 g faina
- 440 ml lapte cald
- 50 g unt
- 10 g grojdie uscata(el chiar a spus 14 g dar mie mi s-a parut cam multa)
- 3 oua mari
- zahar vanilat
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- Zahar farin vanilat pentru pudrat(optional)
Mod de preparare gogosele pufoase umplute cu gem:
Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul.
Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine.
Lasam o ora la dospit.
Din aceasta coca moale formam bulgarasi, cu mainile unse de ulei si prajim in mult ulei incins; eu am folosit un ceaun.
Putem sa le turnam in ulei si cu ajutorul unei linguri dar o sa-si modifice putin forma.
Scoatem gogoselele aurii si moi la atingere.
Nu sunt uleioase,gretoase si nu absorb ulei mult.
Le umplem cu diferite soiuri de gem sau crema de ciocolata, cu ajutorul unui pos.
Presaram zahar farin cand sunt reci.
Normal ca sunt savuroase si foarte pufoase,zici ca sunt gogosele pentru profiterol !:)
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?