Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gulas de porc:
- 300 gr pulpa porc
- 2 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1 rosie
- 10 cartofi mari sau 15 potriviti
- 1 lingurita paprika rosie dulce
- 1/2 lingurita paprika iute
- 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas)
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita marar
- 1 lingurita sare mare
- 1/4 lingurita piper
Mod de preparare gulas de porc:
Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte. Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.
Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete. Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi. Lasam la fiert la foc mic inca 30 min. La final adaugam si patrunjel tocat. Luam de pe foc si servim cald.
Optional se pot face galuste din ou cu faina. Eu de data asta am ales sa fac fara galuste.
Las si pentru voi 2 farfurii generoase cu gulyas....serviti cu incredere :).
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară