Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gulas de porc:
- 300 gr pulpa porc
- 2 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1 rosie
- 10 cartofi mari sau 15 potriviti
- 1 lingurita paprika rosie dulce
- 1/2 lingurita paprika iute
- 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas)
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita marar
- 1 lingurita sare mare
- 1/4 lingurita piper
Mod de preparare gulas de porc:
Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte. Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.
Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete. Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi. Lasam la fiert la foc mic inca 30 min. La final adaugam si patrunjel tocat. Luam de pe foc si servim cald.
Alternative simple și rapide pentru pui gătit la cuptor

Optional se pot face galuste din ou cu faina. Eu de data asta am ales sa fac fara galuste.
Las si pentru voi 2 farfurii generoase cu gulyas....serviti cu incredere :).
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Kaufland dezvoltă primul program agricol pentru carne de porc...

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?