Porc cu prune si usturoi

12:09, 20 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare24 share-uri

Mereu mi-au placut combinatiile de carne si fructe, iar aceasta varianta de porc cu prune vine sa imi intareasca convingerea ca savoarea fructelor este condimentul perfect pentru carne.

Pentru aceasta reteta am folosit o bucata de muschi de porc taiat cubulete, dar puteti si sa il lasati intreg si sa il taiati ulterior. Totusi, pentru aceasta varianta, va sfatuiesc ca dupa ce il treceti prin tigaie sa il dati la cuptor pentru a se patrunde carnea.

Dificultate: redusa

Citeste si:
Alternative simple și rapide pentru pui gătit la cuptor
Alternative simple și rapide...

Ingrediente necesare pentru porc cu prune si usturoi:

  • muschi de porc
  • 4-5 prune
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita
  • cimbru
  • sare, piper
  • ulei

Mod de preparare porc cu prune si usturoi:

Condimentati carnea si puneti-o in tigaia cu ulei incins. Tineti tigaia pe foc pana carnea e rumenita si gatita.

Scoateti bucatile de carne si in untura ramasa gatiti prunele taiate in jumatate si cu fata in jos, alaturi de usturoiul tocat si cimbrul.
Cand s-au inmuiat prunele si s-a format un sos aromat in tigaie, undeva in jur de 10 minute, turnati totul peste carnea de porc si serviti alaturi de garnitura dorita.

Citeste si:
Kaufland dezvoltă primul program agricol pentru carne de porc...
Kaufland dezvoltă primul...

O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri