Un desert rapid si extrem de delicios.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru deliciu cu napolitana:

Blat:

  • 7 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 cana nuci taiate marunt
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 foi de napolitana

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura faina
  • 150 g margarina sau unt
  • esenta de rom

Mod de preparare deliciu cu napolitana:

Blat:

Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta, faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte, se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.

Asamblarea:

Se aseaza o foaie de napolitana, se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie in forma de romburi.

deliciu cu napolitana

O reteta oferita de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Deliciu cu napolitana.