Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru deliciu cu napolitana:
Blat:
- 7 albusuri
- 14 linguri zahar
- 7 linguri ulei
- 7 linguri faina
- 1 cana nuci taiate marunt
- 100 g stafide
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 2 foi de napolitana
Crema:
- 7 galbenusuri
- 1 cana zahar
- 3 linguri cacao
- 2 linguri lapte
- 1 lingura faina
- 150 g margarina sau unt
- esenta de rom
Mod de preparare deliciu cu napolitana:
Blat:
Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta, faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte, se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.
Asamblarea:
Se aseaza o foaie de napolitana, se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie in forma de romburi.
O reteta oferita de blogul truedelights.ro
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!