12:09, 19 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare56 share-uri

Un desert rapid si extrem de delicios.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru deliciu cu napolitana:

Blat:

Citeste si:
Cele mai importante progrese în nișa anti-ageing
Cele mai importante progrese...
  • 7 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 cana nuci taiate marunt
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 foi de napolitana

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura faina
  • 150 g margarina sau unt
  • esenta de rom

Mod de preparare deliciu cu napolitana:

Blat:

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...

Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta, faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte, se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.

Asamblarea:

Se aseaza o foaie de napolitana, se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie in forma de romburi.

O reteta oferita de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri