Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru deliciu cu napolitana:
Blat:
- 7 albusuri
- 14 linguri zahar
- 7 linguri ulei
- 7 linguri faina
- 1 cana nuci taiate marunt
- 100 g stafide
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 2 foi de napolitana
Crema:
- 7 galbenusuri
- 1 cana zahar
- 3 linguri cacao
- 2 linguri lapte
- 1 lingura faina
- 150 g margarina sau unt
- esenta de rom
Mod de preparare deliciu cu napolitana:
Blat:
Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta, faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte, se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.
Asamblarea:
Se aseaza o foaie de napolitana, se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie in forma de romburi.
O reteta oferita de blogul truedelights.ro
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare