Conopida gratinata

12:09, 19 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare7 share-uri

O reteta foarte simpla. Are doua ingrediente de baza: sosul Bechamel si conopida la care adaugam niscaiva cascaval ras si pesmet.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru conopida gratinata:

Spalam conopida, o curatam, o tinem o jumatate de ora in apa. Punem la fiert buchetelele de conopida in apa cu sare. Cand sunt gata, le scurgem (lichidul in care au fiert poate fi o baza foarte buna pentru o supica) si le punem intr-o oala (caz in care aprindem cuptorul din timp ca sa-l preincalzim la 180 grade C) sau vas yena (in acest caz, aprindem cuptorul doar cand punem vasul cu conopida la gratinat), turnam deasupra sosul bechamel, presaram sare (daca mai e cazul), piper, pesmet (eu n-am pus pentru ca nu aveam in casa si cascaval ras deasupra.
E gata cand cascavalul se topeste si capata o simpatica si usoara nuanta de rumen. O servim imediat.

Citeste si:
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...
Cum ținem post fără să ne...

Concluzia? O mancarica foarte usoara, simpla si gustoasa. Sa ne fie de bine.

Gasiti mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri