O reteta foarte simpla. Are doua ingrediente de baza: sosul Bechamel si conopida la care adaugam niscaiva cascaval ras si pesmet.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru conopida gratinata:

Spalam conopida, o curatam, o tinem o jumatate de ora in apa. Punem la fiert buchetelele de conopida in apa cu sare. Cand sunt gata, le scurgem (lichidul in care au fiert poate fi o baza foarte buna pentru o supica) si le punem intr-o oala (caz in care aprindem cuptorul din timp ca sa-l preincalzim la 180 grade C) sau vas yena (in acest caz, aprindem cuptorul doar cand punem vasul cu conopida la gratinat), turnam deasupra sosul bechamel, presaram sare (daca mai e cazul), piper, pesmet (eu n-am pus pentru ca nu aveam in casa si cascaval ras deasupra.
E gata cand cascavalul se topeste si capata o simpatica si usoara nuanta de rumen. O servim imediat.

conopida gratinata

Concluzia? O mancarica foarte usoara, simpla si gustoasa. Sa ne fie de bine.

Gasiti mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Conopida gratinata.