Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru conopida gratinata:
Spalam conopida, o curatam, o tinem o jumatate de ora in apa. Punem la fiert buchetelele de conopida in apa cu sare. Cand sunt gata, le scurgem (lichidul in care au fiert poate fi o baza foarte buna pentru o supica) si le punem intr-o oala (caz in care aprindem cuptorul din timp ca sa-l preincalzim la 180 grade C) sau vas yena (in acest caz, aprindem cuptorul doar cand punem vasul cu conopida la gratinat), turnam deasupra sosul bechamel, presaram sare (daca mai e cazul), piper, pesmet (eu n-am pus pentru ca nu aveam in casa si cascaval ras deasupra.
E gata cand cascavalul se topeste si capata o simpatica si usoara nuanta de rumen. O servim imediat.
Concluzia? O mancarica foarte usoara, simpla si gustoasa. Sa ne fie de bine.
Gasiti mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a