Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu morcovi si migdale:
- 4 oua
- 125 gr unt
- 300 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 100 gr migdale
- 3 morcovi mari
- 200 gr zahar
- 150 gr smantana de la Lactitalia
- 200 gr Mascarpone de la Lactitalia
- 3 linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
- coaja proaspat rasa de lamaie
- cirese confiate
Mod de preparare prajitura cu morcovi si migdale:
Am inceput prin a curata morcovii, i-am taiat bucatele si i-am pus in robot alaturi de migdale si i-am maruntit bine impreuna. Intr-un vas am batut bine untul cu zaharul, am adaugat treptat ouale si smantana. Ulterior am incorporat incet faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Cand am obtinut un aluat omogen, am adaugat amestecul de morcovi si de migdale si am amestecat bine. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor aproximativ o ora, pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iesea uscata.
Am lasat prajitura sa se raceasca si am pregatit glazura de mascarpone. Am amestecat mascarpone cu esenta de vanilie si zaharul pudra si l-am intins peste prajitura. Eu am dorit o crema mai fina, care sa curga. Daca doriti una mai compacta, amestecati in mascarpone si ricotta.
Am ornat cu cirese confiate si am razuit deasupra coaja de lamaie.
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară