Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de gris:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- intre 4 si 9 linguri gris (eu una pun de regula 7 linguri)
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 l lapte
- zahar vanilat sau esenta vanilie
- zahar pentru indulcit laptele
Mod de preparare budinca cu gris:
Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un bol, mixam galbenusurile cu 4 linguri zahar, adaugam grisul si praful de copt. In alt bol, batem albusurile pana se transforma intr-o spuma teapana.
Amestecam usor cele doua amestecuri, avand grija sa nu distrugem bulele de aer din spuma de albusuri. Tapetam o cratita de marime medie cu unt si faina si, pentru ca vreau sa scot cat mai usor feliile intacte, pe fundul oalei prefer sa pun si o bucata de hartie pergament taiata fix pe marime.
Turnam cu grija aluatul in cratita si il bagam la cuptor. Aveti grija sa nu deschideti usa cuptorului primele 20 de minute – se va lasa budinca. Cat se coace, incalziti 1/2 l lapte pe care il indulciti cu zahar, adaugati si zahar vanilat sau esenta de vanilie.
Cand e gata coapta, o scoattem de la cuptor, o lasam putin sa se raceasca si turnam peste budinca laptele indulcit, cate putin dandu-i timp sa se absorba – ceea ce se va si intampla, aceasta budinca este foarte setoasa. Nu scoatem din cratita budinca (eu am facut-o pentru ca voiam sa va arat cum arata) ci doar feliile pe masura ce dorim sa le mancam.
O reteta propus de blogul casutalaurei.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.