Unul din dulciurile mele preferate din copilarie. Foarte usor de facut si cu o savoare absolut minunata. In cartea Sandei Marin am gasit o reteta mai elaborata, avand si stafide si coaja de portocale, eu o prefer asa simpla, nu as schimba nimic la ea.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de gris:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • intre 4 si 9 linguri gris (eu una pun de regula 7 linguri)
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 l lapte
  • zahar vanilat sau esenta vanilie
  • zahar pentru indulcit laptele

Mod de preparare budinca cu gris:

Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un bol, mixam galbenusurile cu 4 linguri zahar, adaugam grisul si praful de copt. In alt bol, batem albusurile pana se transforma intr-o spuma teapana.
Amestecam usor cele doua amestecuri, avand grija sa nu distrugem bulele de aer din spuma de albusuri. Tapetam o cratita de marime medie cu unt si faina si, pentru ca vreau sa scot cat mai usor feliile intacte, pe fundul oalei prefer sa pun si o bucata de hartie pergament taiata fix pe marime.
Turnam cu grija aluatul in cratita si il bagam la cuptor. Aveti grija sa nu deschideti usa cuptorului primele 20 de minute – se va lasa budinca. Cat se coace, incalziti 1/2 l lapte pe care il indulciti cu zahar, adaugati si zahar vanilat sau esenta de vanilie.
Cand e gata coapta, o scoattem de la cuptor, o lasam putin sa se raceasca si turnam peste budinca laptele indulcit, cate putin dandu-i timp sa se absorba – ceea ce se va si intampla, aceasta budinca este foarte setoasa. Nu scoatem din cratita budinca (eu am facut-o pentru ca voiam sa va arat cum arata) ci doar feliile pe masura ce dorim sa le mancam.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

O reteta propus de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri