Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de gris:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- intre 4 si 9 linguri gris (eu una pun de regula 7 linguri)
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 l lapte
- zahar vanilat sau esenta vanilie
- zahar pentru indulcit laptele
Mod de preparare budinca cu gris:
Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un bol, mixam galbenusurile cu 4 linguri zahar, adaugam grisul si praful de copt. In alt bol, batem albusurile pana se transforma intr-o spuma teapana.
Amestecam usor cele doua amestecuri, avand grija sa nu distrugem bulele de aer din spuma de albusuri. Tapetam o cratita de marime medie cu unt si faina si, pentru ca vreau sa scot cat mai usor feliile intacte, pe fundul oalei prefer sa pun si o bucata de hartie pergament taiata fix pe marime.
Turnam cu grija aluatul in cratita si il bagam la cuptor. Aveti grija sa nu deschideti usa cuptorului primele 20 de minute – se va lasa budinca. Cat se coace, incalziti 1/2 l lapte pe care il indulciti cu zahar, adaugati si zahar vanilat sau esenta de vanilie.
Cand e gata coapta, o scoattem de la cuptor, o lasam putin sa se raceasca si turnam peste budinca laptele indulcit, cate putin dandu-i timp sa se absorba – ceea ce se va si intampla, aceasta budinca este foarte setoasa. Nu scoatem din cratita budinca (eu am facut-o pentru ca voiam sa va arat cum arata) ci doar feliile pe masura ce dorim sa le mancam.
O reteta propus de blogul casutalaurei.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?