Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele la cuptor:
- 600 g carne tocata
- 1 ceapa
- o jumatate legatura patrunjel
- 6 catei mari de usturoi
- 3 oua
- 2 felii de paine inmuiate in lapte
- 4 linguri smantana
- 4 linguri pesmet
- sare, piper
Mod de preparare chiftele la cuptor:
Din toate aceste ingrediente se face un aluat care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Intr-o tava de aragaz se pune hartie de copt si din aluat se formeaza bile care se aranjeaza frumos in tava. Se da la cuptor pentru 45 minute (pana la rumenirea lor).
Sunt excelente!!! e pacat sa nu le incercati.
Si sa nu uitam ca sunt mai "dietetice "cum s-ar spune, nu mai sunt prajite in ulei.
Le-am servit impreuna cu sos de rosii (copii) - de data asta condimentele sosului au fost : cimbru, marar si busuioc- o combinatie foarte aromata, iar noi, adultii cu sos tzatziki.
O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse