Am fi putut sa-i spunem prajitura cu biscuiti, fructe si crema de vanilie, dar parca era prea lung

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura de casa:

  • 300 - 400 g biscuiti Petit beurre - nu stiu exact cati erau pentru ca tot se imputinau din pachet si nu apareau in prajitura :))
  • 225 g zahar - pentru sirop
  • 300 ml apa
  • 5 linguri cacao
  • 2 plicuri cu budinca de vanilie
  • 1 litru de lapte
  • 4 - 5 linguri de zahar - pentru budinca
  • 5 - 6 banane
  • 400 ml frisca
  • ciocolata razuita sau ornamente din ciocolata - optional

Mod de preparare prajitura de casa:

Asezam biscuitii in doua straturi, unul peste altul, in tava de la aragaz.
Pregatim un sirop din apa, cele 225 g zahar si cacao, pe care il punem la foc si il fierbem, amestecand mereu, pana se dizolva zaharul. Turnam siropul fierbinte peste biscuiti, cat mai uniform.

Taiem bananele rondele si le asezam peste blatul de biscuiti insiropati. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind zaharul si laptele si o lasam sa se racoreasca putin, amestecand mereu pentru a nu se forma pojghita.

Turnam budinca peste banane si nivelam. Asteptam sa se raceasca complet, putem pune si putin la frigider, dupa care finisam prajitura cu un strat de frisca. Dam totul la frigider pentru cateva ore inainte de a servi. Pentru efectul artistic, putem razui ciocolata sau putem presara ornamente din ciocolata, de ce nu, fulgi de migdale putin rumeniti.

prajitura de casa

O reteta recomandata de blogul http://furnicuti.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura de Casa.