O reteta de ciorba putin neobisnuita, insa foarte gustoasa si satioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de ardei umpluti:

  • 9 ardei (atat am avut eu)
  • 500 g carne tocata
  • 1 ou
  • o ceasca de orez
  • o jumatate telina
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 fire patrujel
  • 500 ml bulion
  • 2 linguri faina
  • putin ulei
  • sare, piper ,patrunjel verde, leustean

Mod de preparare ciorba de ardei umpluti:

Legumele se curata, se taie bastonase si se pun la fiert in 3 l apa cu putina sare.
Intre timp pregatim compozitia de carne, se face exact ca la perisoare , adica se pune sare, piper, se pune o cescuta de orez spalat, un ou. Cu aceasta compozitie umplem ardeii si la maxim 30 minute de cand au inceput sa fiarba legumele se pun in ciorba. Se lasa la fiert pana cand ardeii e lasa pe fundul oalei semn ca sunt fierti.
Se adauga putin leustean (daca va place) si patrunjel verde.
Intr-o cratita separat se face rantasul din 3 linguri de ulei, 2 de faina si se stinge cu ei 500 ml bulion. Se toarna in ciorba si se da in clocot dupa care se stinge focul.
Se poate adauga 200 ml smantana, sau puneti smantana cand serviti.

ciorba de ardei umpluti

Noua ne place acesta ciorba, mie personal imi aminteste de vacantele la bunica mea .
Pofta buna!!!

O reteta oferita de blogul biancams76.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de ardei umpluti.