Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu smochine:
- 450 de aluat foitaj,gata facut
- faina pentru presarat
- 1 galbenus batut,pentru glazurat
- smochine coapte
Frangipane:
- 100 g unt,la temperatura camerei
- 100 g de zahar pudra vanilat si inca putin pentru pudrat
- 1 galbenus mare,batut
- 100 g migdale macinate
- 25 g faina
Pentru servit:
Mâini îngrijite și unghii frumoase în cinci pași simpli

- miere
- smanatana grasa
Mod de preparare tarta cu smochine:
Prepara mai intai crema frangipane.I ntr-un castron, freaca untul cu zaharul pudra pana se face crema, apoi adauga incet galbenusul batut, amestecand pana se incorporeaza perfect. Adauga migdalele macinate si faina si amesteca pana se omogeniozeaza compozitia.
Acopera castronul si lasa crema frangipane sa se odihneasca circa 5 minute.
Incalzeste cuptorul la putere mare.
Pe o suprafata pudrata usor cu faina, intinde aluatul intr-o foaie de grosimea unei monede. Cu o farfurie mica decupeaza din aluat 4 discuri. Lasa o margine de 1 cm si traseaza usor un chenar de jur imprejurul discurilor cu varful unui cutit, fara a sectiona complet aluatul.
Pune discurile pe o tava mare de copt si unge marginile cu galbenus.
Intinde un strat subtire de crema frangipane in mijlocul fiecarui disc.
Taie smochinele rondele. Aranjeaza-le in cerc peste crema. Pudreaza tartele cu un pic de zahar farin si coace-le circa 20 de minute, pana cand aluatul devine crocant si auriu. Aluatul de pe margine creste in jurul smochinelor.
Cand tartele sunt calde inca, stropim cu miere peste smochine.
Lasa tartele sa se racoreasca si serveste-le cu smantana.
Pofta buna tuturor vizitatorilor mei ! Blogu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră