Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu prune:
Aluat placinta:
- 500 gr faina
- 2 oua
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 250 ml lapte
- 80 ml ulei sau unt topit
- 1/2 lingurita sare
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
- 150 gr smantana 20% grasime
- 1 ou
- 2 linguri zahar pudra
- 1 kg prune
- scortisoara
- zahar pudra pt pudrat
Mod de preparare placinta cu prune:
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute.
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul. Prunele le spalam si le indepartam samburii. Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.
Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem aluatul cu umplutura de mai sus si asezam jumatatile de prune cu miezul un sus. Presaram peste prune scortisoara si ungem si prunele cu putina smantana.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin. Apoi servim cu zahar pudra deasupra.
Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul timeaioo.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară