Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vinete umplute:
- 4 vinete medii
- 2 oua
- 150 gr. sunca presata
- 150 gr. cascaval ras
- 2 ardei grasi
- o ceapa
- ulei
- sare, piper
- patrunjel verde
Mod de preparare vinete umplute:
Spalam vinetele, le taiem in jumatate pe lungime, le presaram cu sare si le lasam o jumatate de ora. Se mai inmoaie si lasa apa. La spalam de sare si le punem la fiert 5 minute intr-o oala incapatoare. Le lasam deoparte sa se scurga de apa.
Intre timp, taiem ceapa si ardeiul gras marunt marunt si le punem la calit in wok cu putin ulei. Scoatem miezul vinetelor cu o lingurita, le tocam marunt si le adaugam la calit cepei si ardeiului. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca putin dupa care le amestecam cu sunca presata taiata marunt, ouale batute ca pentru omleta, patrunjel tocat, jumatate din cantitatea totala de cascaval. Potrivim totul la gust cu sare si piper.
Cu aceasta umplutura, umplem carcasele moi de vinete, le punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. deasupra presaram restul de cascaval. Bagam cuptorul incins. E gata cand umplutura s-a inchegat frumos si a prins o crusta ….sanatoasa si rumena.
Eu am mancat cu nitel iaurt drept sos, nazdravanii mei au preferat ketchup-ul, se pare ca ambele variante sunt potrivite dupa gust. Cica ar fi foarte bune si reci, nu pot sa spun deoarece la noi n-a mai ramas nici un rest pe care sa putem testa.
Sa ne fie de bine!
Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor