12:09, 7 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare 6 share-uri

O salata usor de preparat si foarte gustoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesa pentru salata de ardei copti:

Ardeii sau gogsarii se pun la copt, fiecare dupa ce metoda prefera. Noi am incercat pe parcursul timpului fel de fel de metode de copt, si am sa le listez in continuare:
- metoda folosita de noi cel mai des este cea a coacerii pe aragaz, pe o bucata mare de tabla care acopera cam tot aragazul. Avantaj: se pot pune multi ardei deodata. Dezavantajul: nu este.
- a doua metoda, este o varianta a primeia: coacerea direct pe flacara de aragaz. Avantaj: gustul mai bun. Dezavantaj: trebuie supravegheati indeaproape si nu puteti pune mai mult de 2-3 ardei pe fiecare flacara mare.
- a treia metoda, coacerea in cuptor. Avantaj: se pot coace mai multi odata si nici nu este nevoie de multa supraveghere. Dezavantaj: gustul este amarui.
- a patra si cea mai buna metoda, coacerea direct pe jar. Gustul e perfect, dar marele dezavantaj e ca nu prea mai poti face foc si jar in ziua de azi decat la casa. La bloc, chiar daca ai curte in spatele blocului, fac vecinii galagie ca le intra fumul in apartament. Corect, la urma urmei.

Citeste si:
Randi: „Timpul petrecut alături de familie e cel mai prețios cadou...
Randi: „Timpul petrecut...

Dupa ce decojim ardeii, ii spalam bine, sa nu ramana seminte si nici coji, apoi dam sare, ulei si otet si servim.

O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro

Citeste si:
20 de idei de Aperitive delicioase și Platouri pentru masa de Paști
20 de idei de Aperitive...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri