Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tochitura cu mamaliga:
- 500 g carne de porc
- 1 carnat afumat mare
- 2 cepe
- 1 morcov
- 700 ml bulion
- sare,piper, delikat, boia
- putin ulei de masline
- o caciulie usturoi (ne place foarte mult usturoiul)
- cimbru, marar, oregano
Mod de preparare tochitura cu mamaliga:
Ceapa se curata, taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga morcovul taiat cubulete. Se amesteca putin sa se inmoaie morcovul dupa care se adauga carnea taiata cubulete mici. Se lasa vreo 10 minute sa stea in scu propriu dupa care se adauga 2 cani de apa si se lasa la fiert. Cand e fiarta carnea se adauga carnatul taiat rondele si usturoiul pisat. Condimentam cu condimente dupa gust, eu am mai adaugat la sfarsit putin marar, cimbru si oregano. Adaugam bulionul, lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.
Pregatim mamaliga din faina de mamaliga si apa peste care adaugam in farfurie branza de burduf.
Intr-o tigaie tefal spargem un ou si il facem ochi. Ochiul se pune deasupra in farfurie pentru o imagine mai buna:))
Am servit impreuna cu salata de salata verde facuta cu apa, otet, sare si zahar. O mancare delicioasa, merita sa faceti ca nu e complicat deloc.
O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro.
Pofta buna!!!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară