Am gatit pentru zilele acestea toride o tochitura. Nu vreau sa stau prea mult timp in bucatarie asa ca mancarea asta o am pentru 2, maxim 3 zile (amiaza). Nu e greu de facut si e foarte buna si rapid de incalzit cand vii infometat de la serviciu.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tochitura cu mamaliga:

  • 500 g carne de porc
  • 1 carnat afumat mare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 700 ml bulion
  • sare,piper, delikat, boia
  • putin ulei de masline
  • o caciulie usturoi (ne place foarte mult usturoiul)
  • cimbru, marar, oregano

Mod de preparare tochitura cu mamaliga:

Ceapa se curata, taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga morcovul taiat cubulete. Se amesteca putin sa se inmoaie morcovul dupa care se adauga carnea taiata cubulete mici. Se lasa vreo 10 minute sa stea in scu propriu dupa care se adauga 2 cani de apa si se lasa la fiert. Cand e fiarta carnea se adauga carnatul taiat rondele si usturoiul pisat. Condimentam cu condimente dupa gust, eu am mai adaugat la sfarsit putin marar, cimbru si oregano. Adaugam bulionul, lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.
Pregatim mamaliga din faina de mamaliga si apa peste care adaugam in farfurie branza de burduf.
Intr-o tigaie tefal spargem un ou si il facem ochi. Ochiul se pune deasupra in farfurie pentru o imagine mai buna:))
Am servit impreuna cu salata de salata verde facuta cu apa, otet, sare si zahar. O mancare delicioasa, merita sa faceti ca nu e complicat deloc.

tochitura cu mamaliguta

O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro.

Pofta buna!!!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tochitura cu mamaliguta.