Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tochitura cu mamaliga:
- 500 g carne de porc
- 1 carnat afumat mare
- 2 cepe
- 1 morcov
- 700 ml bulion
- sare,piper, delikat, boia
- putin ulei de masline
- o caciulie usturoi (ne place foarte mult usturoiul)
- cimbru, marar, oregano
Mod de preparare tochitura cu mamaliga:
Ceapa se curata, taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga morcovul taiat cubulete. Se amesteca putin sa se inmoaie morcovul dupa care se adauga carnea taiata cubulete mici. Se lasa vreo 10 minute sa stea in scu propriu dupa care se adauga 2 cani de apa si se lasa la fiert. Cand e fiarta carnea se adauga carnatul taiat rondele si usturoiul pisat. Condimentam cu condimente dupa gust, eu am mai adaugat la sfarsit putin marar, cimbru si oregano. Adaugam bulionul, lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.
Pregatim mamaliga din faina de mamaliga si apa peste care adaugam in farfurie branza de burduf.
Intr-o tigaie tefal spargem un ou si il facem ochi. Ochiul se pune deasupra in farfurie pentru o imagine mai buna:))
Am servit impreuna cu salata de salata verde facuta cu apa, otet, sare si zahar. O mancare delicioasa, merita sa faceti ca nu e complicat deloc.
O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro.
Pofta buna!!!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.