Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tochitura cu mamaliga:
- 500 g carne de porc
- 1 carnat afumat mare
- 2 cepe
- 1 morcov
- 700 ml bulion
- sare,piper, delikat, boia
- putin ulei de masline
- o caciulie usturoi (ne place foarte mult usturoiul)
- cimbru, marar, oregano
Mod de preparare tochitura cu mamaliga:
Ceapa se curata, taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga morcovul taiat cubulete. Se amesteca putin sa se inmoaie morcovul dupa care se adauga carnea taiata cubulete mici. Se lasa vreo 10 minute sa stea in scu propriu dupa care se adauga 2 cani de apa si se lasa la fiert. Cand e fiarta carnea se adauga carnatul taiat rondele si usturoiul pisat. Condimentam cu condimente dupa gust, eu am mai adaugat la sfarsit putin marar, cimbru si oregano. Adaugam bulionul, lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.
Pregatim mamaliga din faina de mamaliga si apa peste care adaugam in farfurie branza de burduf.
Intr-o tigaie tefal spargem un ou si il facem ochi. Ochiul se pune deasupra in farfurie pentru o imagine mai buna:))
Am servit impreuna cu salata de salata verde facuta cu apa, otet, sare si zahar. O mancare delicioasa, merita sa faceti ca nu e complicat deloc.
O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro.
Pofta buna!!!
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă