Am facut astazi o tarta cu prune. Ma grabesc sa o postez sa o incercati si voi cat mai repede pana mai sunt prune proaspete. Este excelenta!!! O combinatie de aluat crocant, prune si scortisoara? V-am facut pofta? Ia priviti aici cum arata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu prune:

  • o foaie de aluat foietaj
  • 600 g prune
  • 2 pumni de zahar
  • scortisoara
  • o nuca de unt
  • 1 ou

Mod de preparare tarta cu prune:

Se pregateste o tava de tarta si se unge cu unt. Aluatul de foietaj se intinda intr-o forma de placinta si se inteapa cu furculita. Se spala si curata prunele de samburi si se pun jumatati peste aluat unele langa altele. Se presara doi pumni de zahar (daca prunele sunt mai putin dulci se poate si mai mult) si scortisoara cata doriti (eu am pus mai mult ca imi place foarte mult combinatia prune-scortisoara). Cu aluatul care a cazut se pun fasii deasupra tartei (la mine a ramas mai putin aluat pt ca am tava mai mare) si se pensuleaza cu oul batut. Se da la cuptor pentru 40 minute, pana cand s-a rumenit deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin, se taie si se serveste cu mare pofta.
Este bestiala!!! V-o spun foarte sincer si merita sa o incercati. Daca nu v-am convins va servesc cu o felie apetisanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Leagăn pentru toată copilăria adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Descoperiti si alte retete interesante pe blogul biancams76.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri