Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu prune:
- o foaie de aluat foietaj
- 600 g prune
- 2 pumni de zahar
- scortisoara
- o nuca de unt
- 1 ou
Mod de preparare tarta cu prune:
Se pregateste o tava de tarta si se unge cu unt. Aluatul de foietaj se intinda intr-o forma de placinta si se inteapa cu furculita. Se spala si curata prunele de samburi si se pun jumatati peste aluat unele langa altele. Se presara doi pumni de zahar (daca prunele sunt mai putin dulci se poate si mai mult) si scortisoara cata doriti (eu am pus mai mult ca imi place foarte mult combinatia prune-scortisoara). Cu aluatul care a cazut se pun fasii deasupra tartei (la mine a ramas mai putin aluat pt ca am tava mai mare) si se pensuleaza cu oul batut. Se da la cuptor pentru 40 minute, pana cand s-a rumenit deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin, se taie si se serveste cu mare pofta.
Este bestiala!!! V-o spun foarte sincer si merita sa o incercati. Daca nu v-am convins va servesc cu o felie apetisanta.
Descoperiti si alte retete interesante pe blogul biancams76.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?