Timp de preparare: 3 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru creveti cu usturoi:
- 800 g de creveti cruzi
- 5 linguri de ulei de masline
- 7 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
- 1 ardei rosu iute, uscat ,tocat marunt
- 3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
- sare de mare
- piper mix (rosu,negru si alb)
- 1 lingurita patrunjel tocat marunt
- 1/2 lamaie (zeama)
Mod de preparare creveti cu usturoi:
Spalam foarte bine crevetii, le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele, cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati usturoiul, ardeii uscati si kapia, putina sare si piper proaspat rajnit. Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut, pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor. Adaugati imediat crevetii in tigaie, presarati cu putina sare si piper, mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute, pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.
Aranjati crevetii pe un platou cald, turnati deasupra sosul aromatiozat, delicios cu adevarat ,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.
Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:)
Pofta buna!
Mai multe poze din timpul prepararii: https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară