Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de afine:
- 1,4 kg afine
- 700 g zahar (se poate pune si doar 500g)
- 2-3 cuisoare
- 1 baton de scortisoara
- zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare dulceata de afine:
Am folosit afine de padure, cele mai mici, pe care le-am curatat de crengute, frunzulite si ce mai ramasese prin ele si le-am spalat cu grija. Le scurgem de apa, le amestecam cu zaharul si le lasam vreo ora sa-si lase sirop. Le punem la foc mic pana se topeste zaharul, iar apoi dam focul mai mare si adaugam cuisoarele si scortisoara. Amestecam des, mai ales prin scuturarea cratitei, pentru a pastra fructele intregi. Fierbem dulceata pana se leaga siropul, adica ramane bobita daca picuram pe o farfurie. Nu dureaza foarte mult, vreo 30 de minute sa zicem.
Stingem focul, turnam zeama de lamaie si scoatem cuisoarele (daca se poate) si scortisoara. Turnam dulceata in borcane curate, le inchidem bine, le intoarcem sa stea pe capac si le lasam asa cateva minute. Invelim borcanele in patura, sau mai bine zis in prosoape de bucatarie, lasandu-le impachetate pana a doua zi.
Din aceste cantitati am obtinut vreo 6 borcane micute (intre 200 si 400 g), plus ceva pentru pozat si degustat.
Mai multe retete delicioase veti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară