27 Iulie 2013 publicat în Retete culinare 26 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O idee minunata de a transforma fructele preferate in dulceata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de afine:

  • 1,4 kg afine
  • 700 g zahar (se poate pune si doar 500g)
  • 2-3 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare dulceata de afine:

Am folosit afine de padure, cele mai mici, pe care le-am curatat de crengute, frunzulite si ce mai ramasese prin ele si le-am spalat cu grija. Le scurgem de apa, le amestecam cu zaharul si le lasam vreo ora sa-si lase sirop. Le punem la foc mic pana se topeste zaharul, iar apoi dam focul mai mare si adaugam cuisoarele si scortisoara. Amestecam des, mai ales prin scuturarea cratitei, pentru a pastra fructele intregi. Fierbem dulceata pana se leaga siropul, adica ramane bobita daca picuram pe o farfurie. Nu dureaza foarte mult, vreo 30 de minute sa zicem.
Stingem focul, turnam zeama de lamaie si scoatem cuisoarele (daca se poate) si scortisoara. Turnam dulceata in borcane curate, le inchidem bine, le intoarcem sa stea pe capac si le lasam asa cateva minute. Invelim borcanele in patura, sau mai bine zis in prosoape de bucatarie, lasandu-le impachetate pana a doua zi.
Din aceste cantitati am obtinut vreo 6 borcane micute (intre 200 si 400 g), plus ceva pentru pozat si degustat.

Mai multe retete delicioase veti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.ro

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri