Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pastrav cu sos de smantana:
- 3 pastravi mari
- 500 g de ceapa ( de preferinta verde)
- 500 ml smantana de la piata
- sare
- piper
- lamaie
- o legatura de marar
Mod de preparare pastrav cu sos de smantana:
Pastravul se curata si se spala se da sare si se piper. Se pune deoparte. Ceapa se curata se spala si se taie rondele, ca pentru salata, daca este ceapa verde, sau pestisori daca este uscata. Intr-o tava care merge la cuptor se pune ceapa in start uniform, se adauga mararul tocat, se mai da un praf de sare, se aseaza pastravii, se stropesc cu zeama de lamaie si se decoreaza cu cateva felii de lamaie. Se adauga un pahar de apa si se da tava acoperita cu folie la cuptorul cald, la foc potrivit (maxim 180 de grade). Cand pestele este moale si ceapa fiarta (dupa 30-40 de minute) se scoate tava si se adauga smantana. Este important sa fie smantana proaspata, de buna calitate, pentru ca in caz contrar se branzeste. Se pune tava inapoi la cuptor cca 15 minute.
Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare