Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de prune:
- 150 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamon
Mod de preparare dulceata cu prune:
Mai intai se spala prunele si li se scot samburii.
Se pun intr-un vas impreuna cu 150 gr de apa si zaharul. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie fructul - cam o jumatate de ora.
Se scot din vasul in care au fiert si se paseaza cuun robot de bucatarie. Se amesteca condimentele.
Vasul in care au fiert se clateste si se adauga inapoi dulceata si se lasa la fiert aproximativ 1-1,2 ore.
Apoi am pus dulceata in borcane sterilizate si ce a mai ramas am consumat rapid cu biscuiti unsi cu unt de arahide crocant.
*daca doriti sa fie mai dulce mai adaugati zahar; depinde mult si de cat de dulci sunt fructele.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul amainbucatarie.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.