Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de prune:
- 150 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamon
Mod de preparare dulceata cu prune:
Mai intai se spala prunele si li se scot samburii.
Se pun intr-un vas impreuna cu 150 gr de apa si zaharul. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie fructul - cam o jumatate de ora.
Se scot din vasul in care au fiert si se paseaza cuun robot de bucatarie. Se amesteca condimentele.
Vasul in care au fiert se clateste si se adauga inapoi dulceata si se lasa la fiert aproximativ 1-1,2 ore.
Apoi am pus dulceata in borcane sterilizate si ce a mai ramas am consumat rapid cu biscuiti unsi cu unt de arahide crocant.
*daca doriti sa fie mai dulce mai adaugati zahar; depinde mult si de cat de dulci sunt fructele.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul amainbucatarie.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei