Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de prune:
- 150 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamon
Mod de preparare dulceata cu prune:
Mai intai se spala prunele si li se scot samburii.
Se pun intr-un vas impreuna cu 150 gr de apa si zaharul. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie fructul - cam o jumatate de ora.
Se scot din vasul in care au fiert si se paseaza cuun robot de bucatarie. Se amesteca condimentele.
Vasul in care au fiert se clateste si se adauga inapoi dulceata si se lasa la fiert aproximativ 1-1,2 ore.
Apoi am pus dulceata in borcane sterilizate si ce a mai ramas am consumat rapid cu biscuiti unsi cu unt de arahide crocant.
*daca doriti sa fie mai dulce mai adaugati zahar; depinde mult si de cat de dulci sunt fructele.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul amainbucatarie.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare