Dulceata de prune

12:08, 20 August 2012 publicat în Retete culinare6 share-uri

Am ales sa fac o dulceata aromata (de inspiratie Martha Stewart) care sa mearga perfect cu untul de arahide pe care il consumam cu mare drag.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de prune:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamon

Mod de preparare dulceata cu prune:

Mai intai se spala prunele si li se scot samburii.
Se pun intr-un vas impreuna cu 150 gr de apa si zaharul. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie fructul - cam o jumatate de ora.

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...

Se scot din vasul in care au fiert si se paseaza cuun robot de bucatarie. Se amesteca condimentele.

Vasul in care au fiert se clateste si se adauga inapoi dulceata si se lasa la fiert aproximativ 1-1,2 ore.

Citeste si:
Rețetă de GOFRE fără gluten și zahăr: un deliciu și un răsfăț gata...
Rețetă de GOFRE fără gluten...

Apoi am pus dulceata in borcane sterilizate si ce a mai ramas am consumat rapid cu biscuiti unsi cu unt de arahide crocant.

*daca doriti sa fie mai dulce mai adaugati zahar; depinde mult si de cat de dulci sunt fructele.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul amainbucatarie.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri