Am ales sa fac o dulceata aromata (de inspiratie Martha Stewart) care sa mearga perfect cu untul de arahide pe care il consumam cu mare drag.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de prune:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamon

Mod de preparare dulceata cu prune:

Mai intai se spala prunele si li se scot samburii.
Se pun intr-un vas impreuna cu 150 gr de apa si zaharul. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie fructul - cam o jumatate de ora.

Se scot din vasul in care au fiert si se paseaza cuun robot de bucatarie. Se amesteca condimentele.

Vasul in care au fiert se clateste si se adauga inapoi dulceata si se lasa la fiert aproximativ 1-1,2 ore.

Apoi am pus dulceata in borcane sterilizate si ce a mai ramas am consumat rapid cu biscuiti unsi cu unt de arahide crocant.

*daca doriti sa fie mai dulce mai adaugati zahar; depinde mult si de cat de dulci sunt fructele.

dulceata de prune

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul amainbucatarie.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de prune.