Ideea unui aluat pufos, umplut cu unele dintre fructele mele preferate si apoi tavalite in pesmet rumenit, mi s-a parut extrem de tentanta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru galuste cu prune:

  • 1 kilogram cartofi
  • 500 grame faina
  • 150 grame zahar
  • cateva linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 kilogram prune

Pentru finisat:

  • 100 gr unt
  • 200 grame pesemet
  • scorţisoara dupa gust
  • 4-5 linguri de zahar

Mod de preparare galuste cu prune:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se dau pe razatoare sau se paseaza cat sunt calzi.

Se formeaza un aluat din cartofi, faina, zahar, ulei, oua si praful de sare.
Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca de degete, la nevoie mai adaugati putina faina sau ulei, dupa caz.

Prunele se spala si se scot samburii. Se pun pret de 20 min intr-un castron, presarand peste ele 5-6 linguri de zahar tos si putina scortisoara.

Se rup bucati din aluat cam de marimea unei nuci si se imbraca jumatatile de prune in el.
Prunele trebuie sa fie bine invelite.

Se fierb in apa clocotita, usor sarata, pana ce se ridica la suprafata.Se scot cu o spumiera si se tavalesc prin pesmetul rumenit in unt in care ati adaugat scortisoara si zahar.

galuste cu prune

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Galuste cu prune.