Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru galuste cu prune:
- 1 kilogram cartofi
- 500 grame faina
- 150 grame zahar
- cateva linguri de ulei
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 kilogram prune
Pentru finisat:
- 100 gr unt
- 200 grame pesemet
- scorţisoara dupa gust
- 4-5 linguri de zahar
Mod de preparare galuste cu prune:
Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se dau pe razatoare sau se paseaza cat sunt calzi.
Se formeaza un aluat din cartofi, faina, zahar, ulei, oua si praful de sare.
Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca de degete, la nevoie mai adaugati putina faina sau ulei, dupa caz.
Prunele se spala si se scot samburii. Se pun pret de 20 min intr-un castron, presarand peste ele 5-6 linguri de zahar tos si putina scortisoara.
Se rup bucati din aluat cam de marimea unei nuci si se imbraca jumatatile de prune in el.
Prunele trebuie sa fie bine invelite.
Se fierb in apa clocotita, usor sarata, pana ce se ridica la suprafata.Se scot cu o spumiera si se tavalesc prin pesmetul rumenit in unt in care ati adaugat scortisoara si zahar.
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară