Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de miere:
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 200 ml lapte
- 130 g miere
- 3 galbenusuri
Mod de preparare inghetata de miere:
Amestecam laptele cu smantana pentru frisca si le punem intr-o craticioara la foc mic, pana se apropie de fierbere, amestecand des. Mare grija sa nu inceapa sa fiarba, ca vi se strica combinatia :)
Mixam galbenusurile cateva minute, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc putin. Turnam laptele si smantana fierbinte peste oua amestecand continuu, dupa care punem totul din nou, la foc mic. Amestecam mereu pana cand crema incepe sa se ingroase, moment in care luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Incorporam si mierea, omogenizam si cand se raceste complet, punem la congelator. Daca nu va numarati printre norocosii cu masina de inghetata, cam la fiecare ora ar fi bine sa scoateti vasul din congelator si sa amestecati bine, ca sa se zdrobeasca cristalele de gheata si sa obtineti o inghetata fina. Nu-i nevoie de mai mult de 2-3 amestecari de-astea si veti vedea ce inghetata fina o sa aveti.
O reteta propusa de blogul Bucataria Furnicutilor.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.