Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de miere:
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 200 ml lapte
- 130 g miere
- 3 galbenusuri
Mod de preparare inghetata de miere:
Amestecam laptele cu smantana pentru frisca si le punem intr-o craticioara la foc mic, pana se apropie de fierbere, amestecand des. Mare grija sa nu inceapa sa fiarba, ca vi se strica combinatia :)
Mixam galbenusurile cateva minute, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc putin. Turnam laptele si smantana fierbinte peste oua amestecand continuu, dupa care punem totul din nou, la foc mic. Amestecam mereu pana cand crema incepe sa se ingroase, moment in care luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Incorporam si mierea, omogenizam si cand se raceste complet, punem la congelator. Daca nu va numarati printre norocosii cu masina de inghetata, cam la fiecare ora ar fi bine sa scoateti vasul din congelator si sa amestecati bine, ca sa se zdrobeasca cristalele de gheata si sa obtineti o inghetata fina. Nu-i nevoie de mai mult de 2-3 amestecari de-astea si veti vedea ce inghetata fina o sa aveti.
O reteta propusa de blogul Bucataria Furnicutilor.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie