Va propun o inghetata aromata, sa ne mai racorim.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de miere:

  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 130 g miere
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare inghetata de miere:

Amestecam laptele cu smantana pentru frisca si le punem intr-o craticioara la foc mic, pana se apropie de fierbere, amestecand des. Mare grija sa nu inceapa sa fiarba, ca vi se strica combinatia :)
Mixam galbenusurile cateva minute, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc putin. Turnam laptele si smantana fierbinte peste oua amestecand continuu, dupa care punem totul din nou, la foc mic. Amestecam mereu pana cand crema incepe sa se ingroase, moment in care luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Incorporam si mierea, omogenizam si cand se raceste complet, punem la congelator. Daca nu va numarati printre norocosii cu masina de inghetata, cam la fiecare ora ar fi bine sa scoateti vasul din congelator si sa amestecati bine, ca sa se zdrobeasca cristalele de gheata si sa obtineti o inghetata fina. Nu-i nevoie de mai mult de 2-3 amestecari de-astea si veti vedea ce inghetata fina o sa aveti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

O reteta propusa de blogul Bucataria Furnicutilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri