Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi umpluti:
- 8 cartofi de marime medie (sau 4 mari)
- 200 g ciuperci
- 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde
- 2 oua
- 5 linguri de smantana
- 50 g unt
- 2 pahare de supa de legume
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare cartofi umpluti:
Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se aseaza intr-o tava care merge la aragaz (eu am pus si bucatelele de cartof scobite), se toarna supa de legume, cate o bucatica de unt pe fiecarte cartof, si se da la cuptor la foc tare la inceput, apoi mai moderat cca o jumatate de ora (de cand incep sa fiarba) sau pana cand supa scade iar cartofii devin moi. Din cand in cand turnati cu o lingura zeama peste cartofi, ca sa nu se usuce prea tare.
Se servesc fierbinti, eventual cu cascaval ras deasupra, si cu salata de sezon.
Cel mai mult mi-a placut gustul umpluturii, cred ca as manca asa, doar umplutura cu salata, toata vara!
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară