Asadar, va prezint mai jos, reteta mea de frigarui din carne de pui cu legume, super fragede, usor picante si aromate:
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru frigarui de pui marinate:
Pt marinat:
- 2 piepti de pui
- 400 gr iaurt gras
- 100 ml ulei
- o lingurita boia iute
- o lingurita boia dulce
- o lingurita piper alb macinat
- o lingurita rozmarin
- o lingurita maghiran
- o lingurita usturoi granulat
- o lingurita oregano
- o lingurita sare
- zeama unei jumatati de lamaie
- coaja rasa de lamaie
Pt frigarui:
- 2 cepe taiate in bucati mari
- ardei gras verde si rosu, taiate in cuburi mari
- dovlecei tineri, taiati in felii de 1 cm grosime
- rosii cherry
Mod de preparare frigarui de pui marinate:
Pieptul de pui se dezoseaza si se portioneaza in bucati potrivite, de preferinta cuburi.
Iaurtul se mixeaza bine cu uleiul, zeama de lamaie si condimentele, coaja de lamaie.
Se pun bucatile de carne in sos, se acopera cu o folie alimentara si se aseaza in frigider, unde trebuiesc tinute la marinat cel putin 3 ore.
Mie imi place sa tin carnea in frigider peste noapte.
Frigaruile le asamblez asa: carne, leguma,carne,leguma,carne,leguma, pana ce se umple batul de frigaruie.Le tin pe gratarul incins si uns cu grasime pana ce se s-au facut frumoase si apetisante, fara sa se arda.
Se servesc cu paine prajita pe gratar, salate, orez sau diverse alte garnituri.
Cele din au fost servite cu salata de cruditati si crochete de cartofi.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul poetagurmanda.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.