Frigarui de pui marinate

12:08, 13 August 2012 publicat în Retete culinare13 share-uri

Trebuie sa recunosc ca aceasta este singura reteta de frigarui pe care am incercat-o, suna un pic aiurea, pentru ca exista o multitudine de combinatii savuroase pe care le-am putea combina , o multime de arome si stiluri, dar eu am fost super multumita de parfumul pe care il imprumuta carnita de la condimentele folosite si de cat de fragede rezulta in final si sunt atat de usor de preparat.Va spun sincer, ca daca sosul nu ar fi patruns peste noapte in carne, as fi fost extrem de tentata sa-l pap asa gol cu lingurita.

Asadar, va prezint mai jos, reteta mea de frigarui din carne de pui cu legume, super fragede, usor picante si aromate:

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru frigarui de pui marinate:

Pt marinat:

Citeste si:
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Îl vei adora: 5 Moduri în...
  • 2 piepti de pui
  • 400 gr iaurt gras
  • 100 ml ulei
  • o lingurita boia iute
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita piper alb macinat
  • o lingurita rozmarin
  • o lingurita maghiran
  • o lingurita usturoi granulat
  • o lingurita oregano
  • o lingurita sare
  • zeama unei jumatati de lamaie
  • coaja rasa de lamaie

Pt frigarui:

  • 2 cepe taiate in bucati mari
  • ardei gras verde si rosu, taiate in cuburi mari
  • dovlecei tineri, taiati in felii de 1 cm grosime
  • rosii cherry

Mod de preparare frigarui de pui marinate:

Pieptul de pui se dezoseaza si se portioneaza in bucati potrivite, de preferinta cuburi.
Iaurtul se mixeaza bine cu uleiul, zeama de lamaie si condimentele, coaja de lamaie.
Se pun bucatile de carne in sos, se acopera cu o folie alimentara si se aseaza in frigider, unde trebuiesc tinute la marinat cel putin 3 ore.

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Mie imi place sa tin carnea in frigider peste noapte.
Frigaruile le asamblez asa: carne, leguma,carne,leguma,carne,leguma, pana ce se umple batul de frigaruie.Le tin pe gratarul incins si uns cu grasime pana ce se s-au facut frumoase si apetisante, fara sa se arda.

Se servesc cu paine prajita pe gratar, salate, orez sau diverse alte garnituri.
Cele din au fost servite cu salata de cruditati si crochete de cartofi.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul poetagurmanda.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri