12 August 2012 publicat în Retete culinare 39 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O reteta absolut delicioasa. Blatul e crocant, exact cum imi place, crema onctuoasa, fructele, moi, dulci si parfumate, iar crusta de deasupra, absolut geniala

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu nectarine si budinca de vanilie:

Pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr unt sau margarina
  • 150 gr zahar
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 6 cani de nectarine taiate sferturi sau bucati mai mici, curatate de coaja si de sambur

Pentru crema si ornat:

  • o budinca de vanilie
  • 100 gr zahar
  • 600 ml smantana grasa
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare tarta cu nectarine si budinca de vanilie:

Mai intai se pregatesc fructele pentru umplutura.
Spala bine nectarinele, decojeste-le si scoate-le samburii. Taie-le in felii potrivite.

Intr-o cratita amesteca zaharul, apa si coaja de lamaie.

Lasa-le la foc potrivit pana incep sa fiarba. Atunci cand mixul ajunge la punctul de fierbere , acopera cratita cu un capac si las-o sa fiarba timp de 5 minute.

Adauga bucatile de nectarine si lasa-le sa fiarba inca 5-7 minute, pana cand fructul s-a inmuiat.

Pentru aluat se cerne faina amestecata cu praful de copt, intr-un castron.Se adauga untul sau margarina, zaharul si oul.Ingredientele se amesteca cu mixerul la inceput la vitezxa minima, apoi la viteza maxima.

Se framanta compozitia obtinuta pe suprafata de lucru usor presarata cu faina pana ce devine un aluat uniform.Daca se lipeste, se lasa la rece 20-30 de minute, infasurata in folie.

Doua traimi din aluat se aseaza intr-o forma pentru copt cu diametrul de 26 cm, unsa.Restul aluatului se face rulou, se pune ca margine pe blat si se apasa pe forma, ca sa se formeze o margine inalta de 2-3 cm.

Se scurg bine fructele si se pun in forma de coroana, pe aluat.O jumatate se plaseaza la mijloc, restul se pun de jur imprejur.

Pentru ornat se face o budinca de vanilie. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si smantana si se toarna fierbinte peste fructe.

Forma se introduce in cuptor. Se coace circa 60 min la 180 de grade.
Prajitura se lasa la racit in tava, nu trebuie sa va speriati daca dupa scurgerea timpului de copt este crema este inca fuida, dupa racire va avea consistenta perfecta.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul poetagurmanda.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri