13 August 2012 publicat în Retete culinare 21 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Daca tot a inceput sezonul dulceturilor am onoara a va prezenta aceasta minunata reteta de Dulceata de nuci. Ce poti zice despre acest deliciu, decat ca este fenomenala si este preferata mea.

Dificultate: redusa

Pentru aceasta reteta de Dulceata de nuci veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • nuci verzi – 1kg,
  • zahar – 1 kg,
  • scortisoara- un varf de cutit,
  • lamaie- 1 buc,
  • apa- 400 ml,
  • zahar vanilat – 2 plicuri.

Din aceste ingrediente vor iesi 3 borcane de dulceata de nuci a cate 200 ml fiecare.

Timpul necesar pentru pregatirea acestei retete de dulceata de nuci:

  • de stat in apa rece – 24 – 48 ore,
  • fierbere – 2-3 ore.

Modul de preparare al retetei de Dulceata de nuci:

Pentru inceput de inarmam cu un cutit mic si bine ascutit si curatam cu multa rabdare fiecare nuca in parte. Intr-o oala incapatoare punem nucile decojite si le acoperim cu apa, iar la final punem si o farfurie deasupra lor, pentru a nu-si schimba culoare. Putem adauga putina sare de lamaie pentru o mai buna reusita.Lasam la frigider nucile pentru 24- 48 ore. In acest timp se schimba apa de 2- 3 ori.Cojile pot fi pastrate pentru a pregati un lichior de nuci, care sper sa iasa delicios.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dulceață de gutui - rețeta tradițională și variante moderne. Cum să obții cea mai parfumată dulceață a toamnei Ceapă Caramelizată: Rețeta Simplă și Trucuri pentru un Gust Perfect Dulceață de Zmeură: Rețeta Delicioasă și Ușor de Preparat Acasă

A doua zi, din zahar, lamaie, apa, scortisoara, zahar vanilat pregatim siropul. Le punem toate intr-o oala si o asezam pe un foc potrivit. In momentul cand incepe sa fiarba, punem si nucile scoase de la frigider si trecute printr-un jet de apa. Se lasa la fiert pentru 2-3 ore, in functie de focul ce il alegeti. Noi am ales unul potrivit. Intre timp spumam dulceata pentru a iesi limpede.

In acest timp spalam bine borcanele si le punem in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, necesare pentru a se steriliza.
In momentul cand siropul se leaga, este foarte consistent, asezam dulceata de nuci in borcane, inchidem ermetic cu capacul si intoarcem borcanul cu capacul in jos acoperite cu o patura pentru 24 de ore. Ulterior se aseaza intr-un loc racoros pentru depozitare si se asteapta iarna icon razz Dulceata de nuci

Va uram pofta mare la iarna cand veti deschide un borcanel din aceasta minunata dulceata de nuci!

6 prăjituri de post deosebit de gustoase: dulciuri delicioase fără ingrediente de origine animală Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase Prăjitură cu mere - rețetă delicioasă și ușor de preparat

Pe blogul culinare.tv veti descoperi si alte retete minunate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri