13 August 2012 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Daca tot a inceput sezonul dulceturilor am onoara a va prezenta aceasta minunata reteta de Dulceata de nuci. Ce poti zice despre acest deliciu, decat ca este fenomenala si este preferata mea.

Dificultate: redusa

Pentru aceasta reteta de Dulceata de nuci veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • nuci verzi – 1kg,
  • zahar – 1 kg,
  • scortisoara- un varf de cutit,
  • lamaie- 1 buc,
  • apa- 400 ml,
  • zahar vanilat – 2 plicuri.

Din aceste ingrediente vor iesi 3 borcane de dulceata de nuci a cate 200 ml fiecare.

Timpul necesar pentru pregatirea acestei retete de dulceata de nuci:

  • de stat in apa rece – 24 – 48 ore,
  • fierbere – 2-3 ore.

Modul de preparare al retetei de Dulceata de nuci:

Pentru inceput de inarmam cu un cutit mic si bine ascutit si curatam cu multa rabdare fiecare nuca in parte. Intr-o oala incapatoare punem nucile decojite si le acoperim cu apa, iar la final punem si o farfurie deasupra lor, pentru a nu-si schimba culoare. Putem adauga putina sare de lamaie pentru o mai buna reusita.Lasam la frigider nucile pentru 24- 48 ore. In acest timp se schimba apa de 2- 3 ori.Cojile pot fi pastrate pentru a pregati un lichior de nuci, care sper sa iasa delicios.

A doua zi, din zahar, lamaie, apa, scortisoara, zahar vanilat pregatim siropul. Le punem toate intr-o oala si o asezam pe un foc potrivit. In momentul cand incepe sa fiarba, punem si nucile scoase de la frigider si trecute printr-un jet de apa. Se lasa la fiert pentru 2-3 ore, in functie de focul ce il alegeti. Noi am ales unul potrivit. Intre timp spumam dulceata pentru a iesi limpede.

In acest timp spalam bine borcanele si le punem in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, necesare pentru a se steriliza.
In momentul cand siropul se leaga, este foarte consistent, asezam dulceata de nuci in borcane, inchidem ermetic cu capacul si intoarcem borcanul cu capacul in jos acoperite cu o patura pentru 24 de ore. Ulterior se aseaza intr-un loc racoros pentru depozitare si se asteapta iarna icon razz Dulceata de nuci

Va uram pofta mare la iarna cand veti deschide un borcanel din aceasta minunata dulceata de nuci!

Pe blogul culinare.tv veti descoperi si alte retete minunate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri