Pentru cei careadora musacaua, sa stiti ca puteti sa o gatiti si de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru musaca de post:

  • 0.5kg cartofi
  • 0.5 kg ciuperci(ghebe)
  • sos de rosii
  • 1 vanata
  • 1 cub margarina
  • 2 cepe,sare piper
  • 1 buc, cascaval de post sau br. tofu
  • 1 cana sos alb

Mod de preparare musaca de post:

Fierbem cartofii, apoi taiatii felii. Apoi caliti ciupercile sau ghebele cu ceapa,sare si piper.
Daca nu aveti felii de vinete in congelator, cumparati o vanata, feliati-o, presarati cu sare, lasati 20 min. apoi opariti in apa fierbinte , timp de 5 min.

musaca de post

Acum asamblam:

-ungeti un vas yena cu margarina

-apoi asezati un strat de cartofi felii

musaca de post

-urmeaza un strat de ghebe calite cu ceapa, iar deasupra sos de rosii

-puneti feliile de vinete

musaca de post

-faceti sosul alb din: apa, faina si un pic de delikat, putin piper

-turnati deasupra, apoi radeti cascaval

-dati la cuptor vreme de 30-40 min la foc mic.

musaca de post

Serviti cald, alaturi de muraturi.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul culinare cu fete istete.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Musaca de post.