1 August 2012 publicat în Retete culinare 24 share-uri

Incercand o incursiune in atmosfera idilica, ma indepartez, macar mental de incarcatura urbana, renunt la covrigi si pateuri cu branza si retraiesc intens experienta de altadata. Ma imbat cu mirosul de coaja de paine gata scoasa din cuptor (rupta direct din tava de cuptor) si realizez ca am avut o copilarie bogata in experiente si simtaminte.

Asta se intampla atunci cand nu stiu ce sa gatesc si mai caut in arsenalul bunicii. Lasand povestile in “ograda” cu amintiri, revin la realitate, inghit in sec si incerc sa distrug disonanta cognitiva – asta ca sa nu ma dau de gol ca sunt o gourmanda fara cusur si sunt gata sa ma infig si in placinta cu dovleac si in puiul la ceaun.

Ma opresc totusi, la ce-mi provoaca cea mai mare pofta si va impartasesc si voua experienta de a gati Peste picant cu aroma de usturoi.

Ai nevoie de:

  • 4 pesti potriviti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • Otet

Si pentru ca nu doar gustul si actul mancarii in sine conteaza, incearca sa-ti creezi propria poveste cu ustensile adecvate:

  • furculita cu trei “picioare”,
  • mojar usturoi,
  • platou peste cu un compartiment.

Pestii curatati de solzi si intestine, spalati si bine zvantati, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se asaza intr-o forma termorezistenta si se pun la cuptor pentru 15-20 de minute. Separat, cateii de usturoi se curata si se piseaza in mojar si ardeii iuti se taie felii subtiri, se rumenesc in ulei incins si se sting cu otet. Cand sosul este gata, se scoate din cuptor, se toarna sosul de usturoi cu ardei peste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Asaza-l pe platoul de peste si serveste-l imediat cu vin alb.

Poti cumpara produsele descrise de pe site-ul www.mbq.ro

Pofta buna la bucate!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri