1 August 2012 publicat în Retete culinare 35 share-uri

Un desert minunat cu fructe.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru parfait de kiwi si caise confiate:

  • 250 ml lapte integral
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 200 g piure de kiwi
  • o mana de caise confiate (sau 2-3 caise proaspete)
  • 200 g frisca batuta (din smantana grasa este cel mai indicat)

Mod de preparare parfait de kiwi si caise confiate:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand compozitia se albeste. Se adauga laptele caldut mixand usor la viteza mica. Dupa aceea toata compozitia se transfera intr-un ibric mai mare care se pune la bain marie pana cand incepe sa fiarba - in tot acest timp se amesteca mereu. Cum da in fiert, se scoate crema din vasul cu apa si se mai amesteca poana cand se racoreste, eventual tinuta pe cuburi de gheata, ca sa se raceasca mai repede. Se adauga apoi piure-ul de kiwi (cca 4-5 fructe de kiwi decojite si date la blender), caisele confiate taiate bucatele (daca aveti caise proaspete este si mai bine, eu nu am avut), iar la urma frisca batuta. Se pune in forme si se da la congelator cca 5-6 ore inainte de servire.

Pofta buna!

Aceasta reteta a fost oferita Caietul cu retete


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri