Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru limba cu masline si ciuperci:
- 8 buc.de limba de porc
- 500 g ciuperci champignon
- 3-400 g masline negre, mari
- 1/2 de telina
- 250 ml suc de rosii
- 1 ceapa
- foi de dafin
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare limba cu masline si ciuperci:
Spalam limba foarte bine si o punem la fiert in apa pentru cateva clocote, apoi aruncam apa si punem din nou la fiert in apa curata, cu sare si cuburi de telina. In timpul fierberii avem grija sa adunam spuma!
Cand este gata, scoatem bucatile de telina(pe care nu le folosim), limba si pastram supa limpede.
Limba o curatam, atat cat putem, de pielite si perisori, apoi o taiem in bucati groase de 2-3 cm.
In cratita in care preparam mancarea, incingem ulei si calim usor ceapa si ciupercile taiate in doua.
Adaugam foile de dafin, condimentele, maslinele, sucul de rosii si amestecam.
Punem si bucatile de limba, acoperim cu supa in care au fiert limba de porc si telina.
Lasam sa dea cateva clocote, la foc mic si apoi inchidem. Presaram patrunjel.
Daca dorim mai mult sos completam cu supa. Sosul poate fi ingrosat cu 1 lingura de amidon.
Optional putem adauga 2-3 catei de usturoi.
Este atat de buuuunaaaaa !:)
Reteta oferita de: https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Pofta mare !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară