Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui la ceaun:
- 1 pui
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita de curry
- putin cimbru (optional)
- 100 ml ulei + 50 g unt
Mod de prepararepui la ceaun:
Puiul se spala bine si se taie in bucati. Incingem uleiul, adaugam untul si punem bucatile de pui la calit, la foc mic, in ceaun. Presaram condimentele. Intoarcem puiul pe toate partile sa se caleasca bine.
Daca dupa calire observati ca este prea multa grasime, mai scurgeti din ea.
Adaugam un pahar de apa, lasam 2 minute sa inceapa sa fiarba si continuam cu usturoiul curatat si zdrobit; amestecam bine. Punem un capac peste ceaun si mai lasam sa se inabuse maxim 10 minute.
Serviti puiul fierbinte pe pat de mamaliga.
Gata, s-a sfarsit reteta unui preparat traditional romanesc si super gustos oferita de https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/ !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?