Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui la ceaun:
- 1 pui
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita de curry
- putin cimbru (optional)
- 100 ml ulei + 50 g unt
Mod de prepararepui la ceaun:
Puiul se spala bine si se taie in bucati. Incingem uleiul, adaugam untul si punem bucatile de pui la calit, la foc mic, in ceaun. Presaram condimentele. Intoarcem puiul pe toate partile sa se caleasca bine.
Daca dupa calire observati ca este prea multa grasime, mai scurgeti din ea.
Adaugam un pahar de apa, lasam 2 minute sa inceapa sa fiarba si continuam cu usturoiul curatat si zdrobit; amestecam bine. Punem un capac peste ceaun si mai lasam sa se inabuse maxim 10 minute.
Serviti puiul fierbinte pe pat de mamaliga.
Gata, s-a sfarsit reteta unui preparat traditional romanesc si super gustos oferita de https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/ !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă