Daca aveti un ceaun de tuci trebuie sa preparati urmatoarea reteta de pui cu usturoi, este delicios !

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui la ceaun:

  • 1 pui
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de curry
  • putin cimbru (optional)
  • 100 ml ulei + 50 g unt

Mod de prepararepui la ceaun:

Puiul se spala bine si se taie in bucati. Incingem uleiul, adaugam untul si punem bucatile de pui la calit, la foc mic, in ceaun. Presaram condimentele. Intoarcem puiul pe toate partile sa se caleasca bine.
Daca dupa calire observati ca este prea multa grasime, mai scurgeti din ea.
Adaugam un pahar de apa, lasam 2 minute sa inceapa sa fiarba si continuam cu usturoiul curatat si zdrobit; amestecam bine. Punem un capac peste ceaun si mai lasam sa se inabuse maxim 10 minute.
Serviti puiul fierbinte pe pat de mamaliga.

pui la ceaun

Gata, s-a sfarsit reteta unui preparat traditional romanesc si super gustos oferita de http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/ !

Pofta buna !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui la ceaun.