Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chec noapte si zi:
- 6 oua
- un pachet de unt/margarina
- 150g zahar
- 200g faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri de cacao
- zahar vanilat
- un pliculet de drojdie
- o lingura de lapte
- 3-4 cubulete de rahat
- o mana de cirese fara samburi
Mod de preparare chec noapte si zi:
Un pachet de unt sau de margarina se freaca cu zaharul pana cand devine ca o crema.
Se adauga ouale intregi, pe rand, continuand mixatul pana cand se omogenizeaza crema. Drojdia se inmoaie in lapte apoi se incorporeaza in compozitie, iar la urma se pune faina, in ploaie, lasand 2 linguri deoparte.
Aici se imparte aluatul in doua jumatati care se pun in doua vase diferite.
Compozitia din primul vas se amesteca cu cele 2 linguri de cacao si cu ciresele. Compozitia din al doilea vas se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si cele 2 linguri de faina pastrate. Dupa omogenizare se adauga rahatul taiat felii subtiri.
O tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna alternativ cate un polonic din compozitia alba si unul din compozitia cu cacao pe mijlocul tavii pana la umplerea acesteia. Astfel checul iese cu model cand va fi taiat.
Se da la cuptorul preincazit, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, se face testul cu scobitoarea si cand este gata se lasa sa se racoreasca in tava apoi se dezlipesc marginile si se rastoarna checul pe un fund din lemn unde se lasa pana la racirea completa.
Dupa aceea poate fi taiat in felii.
Aceasta retete v-a fost oferita de blogul Caietul cu retete.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară