24 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 31 share-uri

In carnetelul meu am doua retete intitulate prajitura noapte si zi. Una dintre ele am facut-o recent sub forma de chec, la care am adaugat, pentru un plus de savoare si de gust, cirese si bucatele de rahat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec noapte si zi:

  • 6 oua
  • un pachet de unt/margarina
  • 150g zahar
  • 200g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • zahar vanilat
  • un pliculet de drojdie
  • o lingura de lapte
  • 3-4 cubulete de rahat
  • o mana de cirese fara samburi

Mod de preparare chec noapte si zi:

Un pachet de unt sau de margarina se freaca cu zaharul pana cand devine ca o crema.

Se adauga ouale intregi, pe rand, continuand mixatul pana cand se omogenizeaza crema. Drojdia se inmoaie in lapte apoi se incorporeaza in compozitie, iar la urma se pune faina, in ploaie, lasand 2 linguri deoparte.

Aici se imparte aluatul in doua jumatati care se pun in doua vase diferite.
Compozitia din primul vas se amesteca cu cele 2 linguri de cacao si cu ciresele. Compozitia din al doilea vas se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si cele 2 linguri de faina pastrate. Dupa omogenizare se adauga rahatul taiat felii subtiri.

O tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna alternativ cate un polonic din compozitia alba si unul din compozitia cu cacao pe mijlocul tavii pana la umplerea acesteia. Astfel checul iese cu model cand va fi taiat.

Se da la cuptorul preincazit, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, se face testul cu scobitoarea si cand este gata se lasa sa se racoreasca in tava apoi se dezlipesc marginile si se rastoarna checul pe un fund din lemn unde se lasa pana la racirea completa.
Dupa aceea poate fi taiat in felii.

Aceasta retete v-a fost oferita de blogul Caietul cu retete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri