12:07, 30 Iulie 2013 publicat în Retete culinare

In diverse combinatii de gust si aspect, salatele contin minerale, substante nutritive, fibre si, desigur, vitamine atat de necesare organismului nostru. Salatele au doua avantaje majore: rapiditatea de preparare si aportul pozitiv asupra sanatatii.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata multicolora de vara:

  • 250 g orez basmati fiert (bob lung)
  • 2 cutii cu ton in suc propriu
  • 150 g masline feliate
  • 200 g porumb dulce
  • 4 oua fierte tari
  • 4 rosii
  • 4 castraveti mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde sau galben
  • 1/2 mar
  • Vinegreta :
  • 2 lingurite cu mustar frantuzesc sau Dijon
  • 2 lingurite otet
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de apa(optional)
  • busuioc tocat marunt
  • sare si piper

Mod de preparare salata multicolora de vara:

Se taie toate legumele, marul si ouale cuburi; sfaramam tonul cu furculita.
Amestecam usor orezul fiert si racit cu amestecul de mai sus si stropesc cu vinegreta.
Orezul l-am fiert al dente in 3,5 litri de apa cu sare .
Intr-un bol, preparam vinegreta, amestecand bine toate ingredientele recomandate !
Servim salata rece !

Va astept pe blogul meu pentru retete usoare si atractive: http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Pofta buna !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Citeste si:
Dan Bujor - Povestea unor mâini de aur, experte în tehnica...
Dan Bujor - Povestea unor...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri