Placinta "moldoveanca" cu smantana

12:07, 1 Iulie 2012 publicat în Retete culinare19 share-uri

Macar o data trebuie sa incercati aceasta reteta de placinta!!! O mancam in copilarie , de la patiseria cu acelasi nume, si era preferata mea: aburinda si dulce acrisoara!!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta "moldoveanca" cu smantana:

Aluat placinta:

  • 1 kg faina alba
  • 2 oua, sare, vanilie
  • 500 ml lapte caldut
  • drojdie
  • razatura de lamaie
  • 200 gr zahar,
  • ulei ptr. framantat.

Umplutura de branza:

Citeste si:
Panasonic prezintă noua gamă inovativă de mașini de făcut pâine
Panasonic prezintă noua gamă...
  • 1 kg br dulce de vaci ( mai grasa si scursa bine)
  • 300 gr zahar ( dupa gust)
  • zahar vanilat
  • razatura lamaie
  • sare
  • 4 oua
  • 4 lg de gris sau faina

Pentru pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie

  • smantana dulce

Mod de preparare placinta "moldoveanca" cu smantana:

Cernem faina pentru a o aera, in mijloc facem o gaura pentru maia: punem drojdia maruntita, cu putin zahar, pentru a se lichefia. Turnam un pic de lapte caldut si apoi amestecam bine, luand si un pic de faina de pe margini pentru a iesi o maia moale, lasam apoi la caldura pentru a creste.
Dupa ce a crescut maiaua se amesteca cu restul de faina, apoi laptele cu zaharul,si razatura se incalzeste, pana se topeste zaharul se toarna peste faina putin cate putin si se framanta pana la omogenizare.
Se bat ouale spuma cu sarea si zah. vanilat adaugandu-se si acestea peste aluat framantanu-se in continuare. Dupa ce framantam cam 20 min, se toarna uleiul caldut, ca la cozonac, pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
Lasam sa se odihneasca aluatul, doar 15 min.
Apoi impartim aluatul in bile egale.

Citeste si:
Rețetă de GOFRE fără gluten și zahăr: un deliciu și un răsfăț gata...
Rețetă de GOFRE fără gluten...

Intindem fiecare biluta pe rotund, in mijloc se pune branza facuta asa: brz. de vaci scursa de zer, se amesteca cu zaharul, zahar vanilat, grisul, sare, razatura si ouale batute spuma.

Impachetati ca la placintele poale in brau , clasice. Asezati in tava, ungeti cu ou batut si dati la cuptor(incalzit in prealabil)
Scoateti placintele dupa coacere si asezati pe farfurie, si pudrati din belsug cu zah. pudra cu vanilie si turnati cam 3 lg de santana .

O reteta propusa de blogul Culinare cu fete istete.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri