6 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 33 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Inghetata este cel mai apreciat desert al verii! O gasim in nenumarate arome si combinatii, numai buna sa ne satisfaca poftele. De la clasicile arome ale copilariei, de capsuni, vanilie sau ciocolata, iata ca azi ne putem rasfata cu felurite cupe colorate. Descoperiti propunerile noastre!

Inghetata de vanilie cu mar copt

Ingrediente si mod de preparare:

Sa va povestesc cum am facut. Merele le-am pus, spalate, pe o tava la cuptor la foc iute. Le-am mai intors cand pe o parte cand pe alta, pana cand a crapat coaja de pe ele. Asta a durat cam 30-35 de minute.

Inghetata de vanilie am facut-o cu o zi inainte, din 200 ml frisca lichida si 200 ml smantana de la piata, bine mixate cu 150 g zahar pudra la care am adaugat o lingurita rasa de vanilina. Cand compozitia a devenit ca o crema, am pus-o în forme cu un poČ™ mare, am ornat cu puČ›in sos caramel (5 lingurite de zahar se topesc pe foc mic cu 5 lingurite de zeama de lamaie si se lasa sa fiarba, amestecand des, pana cand scade zeama) si "picaturi" de ciocolata topita, apoi am dat la congelator.

Am scos tava cu mere, am pus cate un mar si un bulgare de inghetata pe fiecare farfurie, peste mere am presarat putin zahar tos (sau nuci macinate, cui ii place), o lingurita de miere si un praf de scortisoara.

Pe blogul caietul cu retete veti descoperi o multime de alte retete interesante.

Inghetata de cafea

Ingrediente:

-1 ,1/2 cani lapte integral

-3/4 ceasca de zahar

-1, 1/2 cani de cafea boabe intregi

-un varf de cutit de sare

-1 ,1/2 cana smantana
-5 galbenusuri de ou de mari dimensiuni

-1/4 lingurita extract de vanilie
-1/4 lingurita cafea macinata fin

Mod de preparare:

Incalzim laptele, adaugam zaharul, cafeaua boabe intregi, sare si 1/2 ceasca de smantana, insa nu trebuie fierte.

Odata ce amestecul este cald, se acopera si se lasa la temperatura camerei timp de 1 ora. Se toarna restul de 1 ceasca de smantana intr-un bol mediu de metal, tinut pe gheata. Strecutati-o intr-o sita foarte deasa.

Reincalzim amestecul de lapte si cafea, la foc mediu, pana cand din nou este calda si face abur (dar nu se fierbe!).
Intr-un castron separat, batem galbenusurile.

Turnam incet laptele incalzit si amestecul de cafea in galbenusurile de ou, amestecand constant, astfel incit galbenusurile sa fie temperate de laptele caldut.

Reincalzim compozitia cu galbenusurile de ou in cratita.

Se amesteca cca 10 minute foartre repede cu o spatula de silicon in mod constant la foc mediu, pana cand amestecul se ingroasa si se asaza straturi pe spatula.
Se strecoara crema prin sita si se amesteca bine.

Se combina cafeaua ness cu esenta de vanilie. Se adauga peste crema de oua si se amesteca bine.
Se toarna in forme speciale si se da la congelator.

O reteta propusa de blogul Paradise-Cuisine.

Inghetata de pepene galben

Ingrediente necesare:

1 pepene galben parfumat
1 lingura unt


2-3 linguri zahar
1 lingurita gelatina
100 ml smantana pentru frisca
3 linguri zeama de portocala

Mod de preparare:

Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit.
Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul truedelights.ro

Inghetata cremoasa cu cacao, stafide si rom

Ingrediente:

-1 litru frisca lichida
-4 oua
-300 ml. lapte


-300 gr. zahar
-50 gr. cacao
-2-3 fiole cu esenta de rom
-stafide (dupa preferinta)

Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaug laptele; amestecam pana se omogenizeaza .
Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase. Amestecam in tot timpul sa nu se lipeasca. Dam la o parte si punem cacaoa si esenta de rom.
Lasam sa se raceasca complet si o adaugam peste frisca batuta. Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare. Adaugam stafidele. Turnam intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Inghetata de mascarpone cu capsuni

Ingrediente:

-250 grame de capsuni
-3 linguri de zahar
-300 ml de smantana de la Lactitalia


-150 gr de zahar
-3 galbenusuri
-250 gr de mascarpone de la Lactitalia

Mod de preparare:

Mai intai pasati cu o furculita capsunile. Nu vreti sa faceti nici o pasta, dar nici nu vreti sa lasati bucati prea mari in care sa muscati cat sunt inghetate bocna! Ele vor lasa si un suc foarte aromat si colorat, peste care veti presara 3 linguri de zahar si le veti amesteca bine. Lasati deoparte. Cu mixerul amestecati smantana, ouale si 150 gr de zahar. La final integrati mascarpone amestecand usor dar temeinic pentru a obtine o pasta omogena. Apoi adaugati capsunile si amestecati din nou pana aveti o compozitie omogena. Turnati inghetata intr-un vas (eu am folosit o cutie de inghetata din comert) si puneti la congelator.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri