Salata de vara cu porumb si sparanghel
Ingrediente:
-6 porumbi curatati de frunze
-o legatura de sparanghel curatat si taiat in bucati mici
-2 catei de usturoi (maruntiti)
-7 ardei copti, murati
-6 frunze de busuioc (maruntite)
-o lingura de ulei de masline
-o lingura de otet balsamic
-sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1.Se incalzeste gratarul; sa pun cei 6 porumbi (pozitia lor pe gratar trebuie schimbata la fiecare 10 minute, ca sa nu se arda, pana ce acestia s-au copt). Boabele se curata de pe porumb dupa ce acesta s-a racit.
2. Se pune la incalzit apa intr-o oala, se adauga bucatile de sparanghel, sare, si se lasa la fiert timp de 1 minut, dupa care se scurg de apa cu ajutorul unei site (este indicat si un jet de apa rece).
3. Combinati porumbul, sparanghelul, ardeii, usturoiul, busuiocul si uleiul de masline intr-un castron mare. Adaugati sare si piper dupa gust. Se poate servi la temperatura camerei sau rece.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă