7 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

Ofera-ti o pauza de gustare! Consuma o salata sanatoasa! Salata cu porumb si sparanghel poate fi o scuza buna pentru a-ti rasfata papilele gustative. Este delicioasa si poate fi consumata impreuna cu orice fel de carne la gratar sau, de ce nu, cu paine prajita, crocanta.

Salata de vara cu porumb si sparanghel

Ingrediente:

-6 porumbi curatati de frunze

-o legatura de sparanghel curatat si taiat in bucati mici

-2 catei de usturoi (maruntiti)

-7 ardei copti, murati

-6 frunze de busuioc (maruntite)

-o lingura de ulei de masline

-o lingura de otet balsamic

-sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1.Se incalzeste gratarul; sa pun cei 6 porumbi (pozitia lor pe gratar trebuie schimbata la fiecare 10 minute, ca sa nu se arda, pana ce acestia s-au copt). Boabele se curata de pe porumb dupa ce acesta s-a racit.

2. Se pune la incalzit apa intr-o oala, se adauga bucatile de sparanghel, sare, si se lasa la fiert timp de 1 minut, dupa care se scurg de apa cu ajutorul unei site (este indicat si un jet de apa rece).

3. Combinati porumbul, sparanghelul, ardeii, usturoiul, busuiocul si uleiul de masline intr-un castron mare. Adaugati sare si piper dupa gust. Se poate servi la temperatura camerei sau rece.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri