Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dovlecei gratinati:
- 3 dovlecei mici
- o ceapa
- 1 catel usturoi
- 50 g salam (sau sunca)
- 50 g branza burduf (se poate pune mai mult dar eu atata am mai avut)
- unt
- pesmet
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
Mod de preparare dovlecei gratinati:
Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg.
Tocam ceapa si o calim in ulei. Cand e calita adaugam catelul de usturoi tocat marunt si miezul tocat de la dovlecei. Condimentam cu sare, piper si cateva fire de patrunjel si lasam la calti aproximativ 3-4 minute.
Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Pe fundul vasului se aseaza dovlecei opariti, cu scobitura in sus.
Aceste scobituri se vor umple cu compozitia de ceapa preparata inainte.
Se adauga branza si carnita (salamul in cazul meu) apoi se toarna deasupra un amestec din ou si smantana condimentat cu sare si piper.
Se pun cateva feli de rosii deasupra si se da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.
Se poate servi atat cald cat si rece.
O reteta recomandata de blogul Kata's Kitchen.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară