Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dovlecei gratinati:
- 3 dovlecei mici
- o ceapa
- 1 catel usturoi
- 50 g salam (sau sunca)
- 50 g branza burduf (se poate pune mai mult dar eu atata am mai avut)
- unt
- pesmet
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
Mod de preparare dovlecei gratinati:
Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg.
Tocam ceapa si o calim in ulei. Cand e calita adaugam catelul de usturoi tocat marunt si miezul tocat de la dovlecei. Condimentam cu sare, piper si cateva fire de patrunjel si lasam la calti aproximativ 3-4 minute.
Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Pe fundul vasului se aseaza dovlecei opariti, cu scobitura in sus.
Aceste scobituri se vor umple cu compozitia de ceapa preparata inainte.
Se adauga branza si carnita (salamul in cazul meu) apoi se toarna deasupra un amestec din ou si smantana condimentat cu sare si piper.
Se pun cateva feli de rosii deasupra si se da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.
Se poate servi atat cald cat si rece.
O reteta recomandata de blogul Kata's Kitchen.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare