Inghetata de cafea, un desert minunat, deosebit de aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de cafea:

  • 1 ,1/2 cani lapte integral
  • 3/4 ceasca de zahar
  • 1, 1/2 cani de cafea boabe intregi
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ,1/2 cana smantana
  • 5 galbenusuri de ou de mari dimensiuni
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 lingurita cafea macinata fin

Mod de preparare inghetata de cafea:

Incalzim laptele, adaugam zaharul, cafeaua boabe intregi, sare si 1/2 ceasca de smantana, insa nu trebuie fierte.

Odata ce amestecul este cald, se acopera si se lasa la temperatura camerei timp de 1 ora. Se toarna restul de 1 ceasca de smantana intr-un bol mediu de metal, tinut pe gheata. Strecutati-o intr-o sita foarte deasa.

Reincalzim amestecul de lapte si cafea, la foc mediu, pana cand din nou este calda si face abur (dar nu se fierbe!).
Intr-un castron separat, batem galbenusurile.

Turnam incet laptele incalzit si amestecul de cafea in galbenusurile de ou, amestecand constant, astfel incit galbenusurile sa fie temperate de laptele caldut.

Reincalzim compozitia cu galbenusurile de ou in cratita.

Se amesteca cca 10 minute foartre repede cu o spatula de silicon in mod constant la foc mediu, pana cand amestecul se ingroasa si se asaza straturi pe spatula.
Se strecoara crema prin sita si se amesteca bine.

Se combina cafeaua ness cu esenta de vanilie. Se adauga peste crema de oua si se amesteca bine.
Se toarna in forme speciale si se da la congelator.

inghetata de cafea

O reteta propusa de blogul Paradise-Cuisine.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inghetata de cafea.