29 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 28 share-uri

Nu am pregatit niciodata nucutele astea din cauza ca nu am avut forma speciala. O prietena de-a mea a reusit sa cumpere forma si atat mi-a trebuit sa aud, ca am sarit cu cersitul! In concluzie, m-am apucat de treaba si am copt nucile!

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru fursecuri nuci:

  • 100 g zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 vanilii
  • 2 oua
  • 150 ml ulei
  • faina cat cuprinde pentru a forma un aluat de fursecuri

Mod de preparare fursecuri nuci:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa oadaugam peste crema de oua pana obtinem un aluat gros ca sa-l putem modela.
Formam bilute si le punem in forma incinsa pentru cateva secunde pe o parte si alte cateva secunde pe cealalata parte.

Crema :

  • 500 ml. lapte
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. unt
  • 4-5 linguri finetti moale

Amestecam ingredientele uscate - faina, cacao si zahar- peste care adaugam laptele putin cate putin, sa nu faca cocoloase. Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca o ciulama. O dam putin la o parte si adaugam 2 galbenusuri frecate, amestecam si punem iar pe foc adaugand untul. Amestecam bine, o dam la o parte, punem finetti pentru un plus de gust si esenta de rom.
Lasam crema sa se raceasca si o dam la frigider.
Cojile se umplu cu crema, le lipim si le pudram cu zahar farin vanilat.
A doua zi vor fi fragede in exterior si moi in interior!

Pe blogul meu culinar gasiti mai multe imagini sugestive :
https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/2012/06/fursecuri-nuci.html




O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri