Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru fursecuri nuci:
- 100 g zahar
- 1/2 pliculet praf de copt
- 2 vanilii
- 2 oua
- 150 ml ulei
- faina cat cuprinde pentru a forma un aluat de fursecuri
Mod de preparare fursecuri nuci:
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa oadaugam peste crema de oua pana obtinem un aluat gros ca sa-l putem modela.
Formam bilute si le punem in forma incinsa pentru cateva secunde pe o parte si alte cateva secunde pe cealalata parte.
Crema :
- 500 ml. lapte
- 5 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 4 linguri cacao
- esenta de rom
- 2 galbenusuri
- 100 gr. unt
- 4-5 linguri finetti moale
Amestecam ingredientele uscate - faina, cacao si zahar- peste care adaugam laptele putin cate putin, sa nu faca cocoloase. Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca o ciulama. O dam putin la o parte si adaugam 2 galbenusuri frecate, amestecam si punem iar pe foc adaugand untul. Amestecam bine, o dam la o parte, punem finetti pentru un plus de gust si esenta de rom.
Lasam crema sa se raceasca si o dam la frigider.
Cojile se umplu cu crema, le lipim si le pudram cu zahar farin vanilat.
A doua zi vor fi fragede in exterior si moi in interior!
Pe blogul meu culinar gasiti mai multe imagini sugestive :
https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/2012/06/fursecuri-nuci.html
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!