Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru bors de peste:
- 800 g peste
- 1 ceapa
- 3-4 morcovi
- albitura
- 1 litru bors
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 legatura leustean
- 1/2 legatura patrunjel
- 2-3 linguri orez
- 2-3 linguri de ulei
- sare, piper
Mod de preparare bors de peste:
Curatam pestele si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o calim in putin ulei. Morcovii impreuna cu albitura, tocate marunt, le punem peste ceapa, adaugand apa suficienta pentru a le acoperi. Lasam la foc potrivit, iar cand sunt pe jumatate fierte, adaugam orezul curatat si spalat. Intre timp dam intr-un clocot borsul. Cand legumele sunt gata, adaugam pestele, rosiile tocate si bulionul, iar dupa cateva minute borsul, potrivind gustul de acru. Adaugam sare si piper dupa gust si dupa cateva minute borsul este gata. La final presaram pe deasupra leustean si patrunjel tocate marunt.
O reteta recomandata de blogul Bucataria Furnicutilor.
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.
Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina