Iata o reteta hranitoare de bors de peste.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bors de peste:

  • 800 g peste
  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • albitura
  • 1 litru bors
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri orez
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper

Mod de preparare bors de peste:

Curatam pestele si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o calim in putin ulei. Morcovii impreuna cu albitura, tocate marunt, le punem peste ceapa, adaugand apa suficienta pentru a le acoperi. Lasam la foc potrivit, iar cand sunt pe jumatate fierte, adaugam orezul curatat si spalat. Intre timp dam intr-un clocot borsul. Cand legumele sunt gata, adaugam pestele, rosiile tocate si bulionul, iar dupa cateva minute borsul, potrivind gustul de acru. Adaugam sare si piper dupa gust si dupa cateva minute borsul este gata. La final presaram pe deasupra leustean si patrunjel tocate marunt.

bors de peste

O reteta recomandata de blogul Bucataria Furnicutilor.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bors de peste.