12:06, 24 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 24 share-uri

Iata o reteta hranitoare de bors de peste.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bors de peste:

  • 800 g peste
  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • albitura
  • 1 litru bors
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri orez
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper

Mod de preparare bors de peste:

Curatam pestele si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o calim in putin ulei. Morcovii impreuna cu albitura, tocate marunt, le punem peste ceapa, adaugand apa suficienta pentru a le acoperi. Lasam la foc potrivit, iar cand sunt pe jumatate fierte, adaugam orezul curatat si spalat. Intre timp dam intr-un clocot borsul. Cand legumele sunt gata, adaugam pestele, rosiile tocate si bulionul, iar dupa cateva minute borsul, potrivind gustul de acru. Adaugam sare si piper dupa gust si dupa cateva minute borsul este gata. La final presaram pe deasupra leustean si patrunjel tocate marunt.

Citeste si:
Borș de lobodă cu leuștean: rețetă românească pas cu pas
Borș de lobodă cu leuștean:...

O reteta recomandata de blogul Bucataria Furnicutilor.

Citeste si:
3 destinatii de weekend din Romania, care arata exact ca in...
3 destinatii de weekend din...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri