23 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 63 share-uri

Le-am facut ieri, dupa reteta Sandei Marin si s-au terminat aproape instant.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi:

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • un pliculet de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei
  • cca 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 700ml ulei pt prajit
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare gogosi:

O mana de faina am amestecat-o rapid, pana la omogenizarea completa, cu o ceasca (150 ml) de apa clocotita. Am lasat sa se raceasca si intre timp am framantat aluatul din restul de faina, ou, drojdie si un praf de sare, turnand lapte cat se cerea pentru un aluat potrivit de tare. La urma am incorporat si aluatul oparit, apoi si cele doua linguri de ulei.
Mie mi-a rezultat un aluat relativ moale, pe care l-am lasat la dospit aproximativ 20 de minute.
Dupa ce a crescut, am pus pe foc un ceaun cu 700 ml ulei si cand a fost bine incins, am inceput sa torn cate o lingura de aluat. Fiecare gogoasa s-a prajit pe o parte si pe alta, apoi le-am scos cu spumiera intr-un castronel.

Dupa ce s-au racorit un pic, le-am pudrat si le-am servit calde. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Cine doreste poate pune si in aluat una-doua linguri de zahar - eu nu pun pentru ca zaharul face ca gogosile sa se coloreze intr-un brun prea accentuat la prajire.

Dupa ce s-au racorit un pic, le-am pudrat si le-am servit calde. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Cine doreste poate pune si in aluat una-doua linguri de zahar - eu nu pun pentru ca zaharul face ca gogosile sa se coloreze intr-un brun prea accentuat la prajire.

O reteta propusa de blogul Caietul cu retete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri